Miniselskapene billigst til utlandet

Vi har sjekket teleoperatørenes priser mot syv land med felles utgangspunkt i en 20 minutters telefonsamtale.

De små, kjappe teleoperatørene er uten unntak mye billigere enn store Telenor når du skal ringe til utlandet.

Selv om vi ikke utroper noen klar vinner, viser det seg at Teleman hevder seg svært bra til de landene vi har undersøkt. Og det er ingen tvil om at det er store penger å spare på å sjekke teleoperatørenes priser mot land du ringer ofte til.

Vårt utgangspunkt

Vi har sjekket hvor mye en 20 minutters utenlandsamtale koster til syv forskjellige land med teleoperatørene Privatel, Telemann, Tele2, Telia, Telenor, UPC og Netcom.

Netcom tilbyr bare mobiltelefoni, og er med i undersøkelsen bare for å vise den generelle prisforskjellen på mobil/stasjonær til utlandet.

UPC (tidligere Janco) tilbyr telefonaksess bare til sine kabelfjernsynsabonnenter. Normalt er du overhodet ikke kunde hos Telenor, og betaler ikke månedsavgift dit, når du er kunde hos UPC.

Vi har sammenliknet land Norge har mye med å gjøre; Sverige, Danmark, Storbritannia, Tyskland, Spania, USA og Australia.

Tabellene viser pris med og uten rabattordninger. Ringer du ofte til utlandet på bestemte numre, lønner det seg å sjekke de forskjellige rabattordningene.

Heldigvis har telefonprisene falt mye de siste årene. Nå koster det 138 øre per minutt å ringe med Privatel til USA. Det tilsvarer lokaltakst i Norge for noen år siden. Litt pussig var det å se at Spania gjennomsnittlig er over 15 prosent dyrere å ringe til enn USA.

Du finner prisene ved å trykke på lenkene øverst til høyre i artikkelen.

(NB: UPC kom til etter første gangs publisering av artikkelen, og er derfor bare med i den siste, gjennomsnittstabellen).