Mindre sukker i maten

Vi spiser mindre sukker enn før. Og det er gode nyheter for kroppen din.

Halve befolkningen spiser mindre sukker enn før. Det viser en undersøkelse som er gjennomført av analysebyrået MMI.

Undersøkelsen som er betalt av Opplysningskontoret for Meieriprodukter viser at mange har forstått budkapet fra både slankeeksperter og myndigheter: Spis mindre sukker.

Mindre brus og snop
Hele 36 prosent av de spurte oppgir at de drikker mindre brus. 16 prosent har kuttet ned på sjokoladen, mens 8 prosent oppgir at de har kuttet ned på strøsukker i kaffe, te eller på maten. 5 prosent mener at de har spist mindre kaker, boller, vafler, kjeks og is.

- Ut fra et helseaspekt er det svært positivt at folk reduserer inntaket av nettopp brus og godteri. Dette er tomme kalorier med mye tilsatt sukker og ingen næringsstoffer.

- De som holder inntak av brus, godteri og kaker på et lavt nivå, trenger ikke bekymre seg for sukker som finnes i ellers næringsrik mat, som grove kornblandinger, yoghurt og syltetøy sier klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør.

Flinke jenter
Den ferske undersøkelsen viser at menn i mindre er dårligere enn kvinner til å redusere sukkerinntaket. 42 prosent av mennene har kuttet ned på søtsakene, mens det tilsvarende tallet for jentene er på 54 prosent.

Det ser også ut om om de mest urbane er mest opptatt av å spise mindre sukker. I Oslo har 54 prosent av alle som ble spurt, kuttet ned på sukkerinnholdet i sitt daglige kosthold.

 

Mozon 07.03.2005