- Mindre forbruk gir lavere strømpriser

Olje- og energidepartementet synes det er "rart" å stille spørsmålstegn ved aluminiumsindustriens strømforbruk, men erkjenner at lavere strømbruk gir lavere priser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


- Synes du ikke at spørsmålsstillingen din er noe rar?

Slik reagerte Sissel Edvardsen, informasjonssjef i Olje- og energidepartementet, på DinSides henvendelse.

Arbeid

Olje- og energiminister Einar Steensnæs sa til Dagbladet tirsdag at økt strømforbruk ikke er ønskelig. Folk skal bruke mindre, men ikke industrien.

- Bruker de så mye, da? Strøm er uansett en viktig innsatsfaktor for å opprettholde viktige industriarbeidsplasser i Norge, sier Edvardsen.

Underdirektør Ove Flataker i Olje- og energidepartementet påpeker at også den kraftkrevende industrien bør holde strømforbruket moderat.

Kan spare

- De bør bruke kraften så effektivt som mulig. Noen bør til og med kunne spare noe, men dette varierer. De som produserer deler til utenlandske selskaper vil få trøbbel med å komme inn i markedet igjen dersom de reduserer produksjonen betydelig i en periode, sier Flataker.

- Vil strømprisene gå ned dersom den kraftkrevende industrien bruker mindre strøm?

- Ja, de vil jo det. Dersom vi legger ned hele industrien, vil vi få en fryktelig lav strømpris. Men da mister mange mennesker jobben, sier Ove Flataker.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!