Mindre astma med mindre salt

Britiske forskere tror at redusert saltforbruk er bra for luftveiene.

Publisert
Sist oppdatert

Britiske forskere vil nå undersøke om redusert saltinntak kan gi færre astmasymptomer hos personer med luftveisproblemer, melder AstraZeneca.
Diettrestriksjoner fremfor medisinsk behandling blir stadig mer populært, ifølge Dr. Andrew Fogarty og hans kolleger ved University of Nottingham.

Mindre tungpustet
Ifølge forskerne har resultater fra tidligere studier antydet at personer med astma som har et høyt saltinntak, kan bli bedre av å kutte ned på saltet. I en amerikansk studie kommer det frem at mindre salt i maten kan redusere tung pust.

I en forestående undersøkelse skal forskerne se om en saltfattig diett kan kontrollere astmasymptomenebedre.

- Er det tilfelle, vil det kunne gjøre hverdagen bedre for astmapasienter og andre med tung pust på en lettvint og billig måte, sier Dr. Fogarty.

Bra for alle
220 frivillige astmapasienter blir satt på en redusert saltdiett, og følges over en seksukers periode. Halvparten får en diett med anbefalt standardmengde salt og den andre halvparten vil forbli på saltfattig kost. Astmaen, og helsetilstanden generelt, overvåkes nøye hele perioden.

En representant fra den britiske pasientforeningen, Charity Asthma UK, mener at mindre salt i den daglige kosten er bra for alle mennesker, og synes undersøkelsen er svært interessant.

 

Mozon, 02.03.2006

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer