Mikroovn øker sjansen for spontanabort

Er man gravid og bruker mikrobølgeovn daglig er risikoen dobbelt så stor for å spontanabortere. Det hevdes i en oppsiktsvekkende amerikansk forskningsrapport.

Mikroovn øker risiokoen for spontanabort

Er man gravid og bruker mikrobølgeovn daglig er risikoen dobbelt så stor for å spontanabortere. Det hevdes i en oppsiktsvekkende amerikansk forskningsrapport.

Det er den anerkjente amerikanske forskeren doktor De-Kun Li og hans kolleger som fant det oppsiktsvekkende resultatet i sin forskning av 969 gravide kvinner i USA. Kvinnene var utstyrt med en liten monitor for å måle den elektriske strålingen de ble utsatt for i løpet av dagen. 159 av kvinnene spontanaborterte - og 132 av disse hadde blitt eksponert for høye nivåer av elektromagnetisk stråling.

Ikke bare mikroovn

Den elektromagnetiske strålingen kvinnene ble utsatt for kom blant annet fra mikrobølgeovner, men også fra andre husholdsmaskiner som hårtørrere. Også daglig ferdsel med tog øker sjansene for spontanabort, viser undersøkelsen.

Det antas at strålingen kan forstyrre de elektriske impulsene som sendes mellom menneskelige celler. Cellene som utvikles i et foster er de aller mest følsomme.

Forskerne advarer

Doktor Li advarer gravide kvinner mot å ha overdreven kontakt med elektriske maskiner som sender ut stråling.

- Gravide bør holde seg borte fra mikrobølgeovner, hårtørkere og transportmidler som drives av elektrisitet, sier han. Hans forskningsrapport vil bli publisert i novembernummeret av tidsskriftet Epidemiology.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilde:

Tilrettelagt av Silje Stavik 18.06.01