Mest sex på do

Nordmenn har flest one night stands i verden og foretrekker sex på toalettet fremfor i hagen. Våre sexvaner avsløres.

En verdensomfattende sexundersøkelse viser at ingen har flere one night stands enn nordmenn. I tillegg er vi de dårligste til å bruke kondom.

- Det er en dårlig kombinasjon, sier Veronica Aamodt, KAM for kondomprodusenten Durex, til Mozon.

Mer enn 317.000 personer fra 41 land i alle verdensdeler deltok i undersøkelsen. Durex Global Sex Survey 2005 er det største seksualhelseprosjektet av sitt slag i verden. Dette er det niende året de gjennomfører en slik undersøkelse.

Undersøkelsen foretas over internett, slik at deltakerne skal tørre å være ærlige. For at et land skal kunne delta, må det være mer enn 1000 personer som svarer.

- Det gjør svarene fra Norge sammenlignbare med andre land, sier Aamodt.

Bør ha tryggere sex
Nesten halvparten av de spurte har hatt ubeskyttet sex med en person de ikke kjente seksualhistorien til. Nordmenn er aller dårligst til å huske prevensjon. Hele 73 prosent av oss har tatt risikoen, fulgt av Hellas (70 %) og Sverige (66 %). Vi har mest å lære av India, der bare 21 prosent har tatt risikoen.

Til tross for dette, har vi få uplanlagte graviditeter i Norge. Bare to prosent av de spurte har opplevd det før de fylte 16 år, mens fem prosent opplevde det da de var 17 og 18 år. Blant personer over 19 år, har ti prosent hatt en uplanlagt graviditet. Likevel er vi landet med mest kjønnssykdom, da 21 prosent har opplevd det.

Om kjønnssykdommer er grunnen, er usikkert, men 80 prosent av oss ønsker å oppmuntre ungdommen til å ha tryggere sex.

Mange one night stands
Verdens befolkning sexdebuterer i gjennomsnitt når de er 17,3 år gamle. På Island er man tidligst ute, med en gjennomsnittsalder på 15,6. Senest ute er inderne, som i gjennomsnitt er 19,8 år gamle. I Norge er gjennomsnittsalderen 16,5 år.

I gjennomsnitt har vi ni sexpartnere. Aller flest har de i Tyrkia, med 14,5 partnere. India har færrest, med 3 partnere. I Norge har vi i gjennomsnitt 12,1 partnere. I Hong Kong har 65 prosent av befolkningen bare hatt én seksualpartner, mot 12 prosent i Norge, Sverige, Danmark og Hellas.

Hele 70 prosent av nordmennene har hatt en one night stand. Det gjør oss til de mest aktive one night standere i verden. Våre nordiske venner Finland og Sverige, samt New Zealand, er på andre plass med 64 prosent. Verden over har 44 prosent hatt en one night stand.

Vi er åpne for å prøve ulike former for sex. I Norge har 23 prosent prøvd trekant, 14 prosent hatt sex med en av samme kjønn, 6 prosent hatt sado-masochistisk sex og 48 prosent hatt analsex. I tillegg forteller 44 prosent at de har prøvd sex med vibrator. Vi liker for øvrig best å kjøpe vibratorer over internett, mens bare ni prosent ikke vil kjøpe sexleketøyet.

Vil ha mer sex
De vanligste stedene personer verden over har sex på utenfor soverommet, er i bilen (50%), på toalettet (39%), på foreldres soverom (36%) og i parken (31%). Nordmenn foretrekker toalettet (52%) fremfor bilen (51%), men er også glade i foreldres soverom (46%), stranden (37%) og parken (34%). I tillegg har noen sex i hagen (30%), i en bakgate (20%), foran kamera og på jobb (17%), på et utested (16%), på skolen og på offentlig transportmiddel (15%) og på fly (5%). Dessuten har 58 prosent hatt sex på fest. Bare 13 prosent har ikke gjort noe av dette.

Selv om 44 prosent av nordmennene sier de er fornøyde med sexlivet, skulle 53 prosent ønske de hadde sex oftere. Også en undersøkelse gjort av Mozon viser at mange ønsker mer sex.

Globalt har vi i gjennomsnitt sex 103 ganger per år. Mest aktive i senga er personer mellom 35 og 44 år. En av fem har sex 3-4 ganger per uke, og fem prosent har sex hver dag. Hellas topper listen, med 138 ganger i året. Japan har minst sex, med bare 45 ganger per år. I Norge har vi sex 98 ganger i året.

Vil du ha mer sex? Her er noen tips.

 

Mozon, 23.2.2006