Mest lest på Dinside i 2014

Apple, skatt og støvsugertriks opptok leserne våre mest.

<b>POPULÆRT: </B>Mange leser Dinside fra Apple-produkter som iPad. Foruten å lese om dingsene sine, leste de mye om pengene sine.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
POPULÆRT: Mange leser Dinside fra Apple-produkter som iPad. Foruten å lese om dingsene sine, leste de mye om pengene sine. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pressen får hvert år kritikk for å skrive for mye om hva Apple driver med. Det både gjespes og kjeftes i kommentarfeltene, og kritikerne spør seg hvorfor akkurat Apple får så mye oppmerksomhet.

Når man ser på lista over Dinsides mest leste saker i 2014, får de svaret: Folk er interessert. Spesielt iPhone har en enorm suksess i Norge, og da er det kanskje ikke så rart at begge mobilsakene på lista handler om nettopp denne.

Men interessen var også stor rundt temaer som gjelder enda flere, som arbeidsliv, skatt og svenskehandel.

Her er årets mest leste saker på Dinside.

1. Nå kommer iOS 8
Når Apple inviterer til lansering, lytter verden. Og våre lesere var rekordinteresserte da Apple trakk sløret av sine nyheter 2. juni i år. Men:

«Drømte du om iWatch eller Apple TV i kveld? Da må vi nok skuffe deg» skrev Dinside, som heller kunne fortelle om iOS 8 og OS X Yosemite. I fjor var saken «Se hva som er nytt i iOS 7» blant de ti mest leste.

2. Oppsigelsen skal ha en saklig grunn
Det var kanskje flere enn journalister som fryktet for jobben sin i år.

Men du kan ikke få sparken om ikke sjefen gir deg en god grunn. Eksempel fra artikkelen: «Flykaptein sagt opp på grunn av smugling».

POPULÆRT: Apple, svenskehandel, støvsugertriks og selvangivelse opptok dere i 2014. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
POPULÆRT: Apple, svenskehandel, støvsugertriks og selvangivelse opptok dere i 2014. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


3. Dette blir nytt med skatteoppgjøret
Digitaliseringen av det offentlige fortsatte også i 2014. Og i år fikk vi et godt eksempel på hvor langt vi nå har kommet: Man måtte si fra om man ønsket skatteoppgjøret i posten, ellers kom det elektronisk.

«Hovedårsaken til at man ikke lenger skal få dette tilsendt i posten, er at regjeringen tidligere i år bestemte at digital kommunikasjon med det offentlige skal være hovedregelen» skrev Dinside.

4. iOS 8 krever mye lagringsplass
Apples oppdatering av operativsystemet på iPhone og iPad kaprer både første og fjerdeplass på denne lista. For etter å ha lest om alle nyhetene ble mange skuffet da oppdatering kom i september og krevde nesten seks gigabyte ledig minne.

«Hva kan du gjøre?» spurte Dinside, og disket opp med svarene.

5. Bruker du Facebook-appen?
Svaret på dette nærmest retoriske spørsmålet var: «Da bør du skru av automatisk avspilling.»

Videoer som deles i appen spilles nemlig av automatisk, som kan gi store kostnader om du surfer med mobildata. Én innstilling, og vips, så er pengene spart.

6. Sikre tegn på at du er blitt hacket
Datasikkerhet har alltid vært interessant for våre lesere, og mange ville få med seg faresignalene som kan tyde på at maskinen deres er hacket.

Kort oppsummert: Falske antivirusmeldinger, uønskede verktøylinjer, tidlige sprettopp-vinduer, ukjente e-poster som sendes fra kontoen din, deaktivering av sikkerhetprogrammer og musepeker som beveger seg selv.


7. Betal alltid i svenske kroner
«Svenske eller norske?» blir man ofte spurt når man handler i Sverige. Og det finnes faktisk ett riktig ett galt svar på spørsmålet.

- Dette er en regel helt uten unntak: Du bør alltid betale i lokal valuta, sa forbrukerøkonom Elin Reitan i Nordea til Dinside.

8. Kan du dette støvsugertrikset?
Bildet av en støvsugerslange med en sokk trukket over seg ga enkelte lesere noen heller grove assosiasjoner. Men det handlet om noe ganske uskyldig.

«Tre en sokk over slangen, og du har en ekstra lang hjelpende hånd som kan plukke opp ting som ligger kronglete til» tipset Dinside.

9. Gir utenlandsferie kutt i støtten fra NAV?
Får du penger fra NAV kan det straffe seg å ta ferien i utlandet. Støtten kan nemlig kuttes de dagene du oppholder deg i andre land enn Norge.

Og ikke tro at du bare kan unnlate å fortelle NAV hvor du befinner deg. «Blant annet benytter NAV seg av det såkalte Valutaregisteret, for å sjekke om for eksempel dagpengemottakere har vært i utlandet uten å melde fra om dette» skrev Dinside.

10. Det er egentlig ikke halv skatt i desember
Nå har du trolig fått den: Julelønna med halv skatt. Det høres ut som noe staten gir deg i julepresang, men det er ikke fullt så enkelt.

«Derimot trekkes du litt mer i løpet av de andre månedene, slik at skatten blir mindre på sommer- og julelønnen» fortalte Dinside.

Hva synes du vi bør skrive mer eller mindre om i 2015? Vi hører gjerne fra deg under artikkelen!