Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.comVis mer

Mer sex med gummihansker

Slitne kvinner sover for lite og skjærer ned på sengekosen. Dra fram gummihanskene, så blir det sex på deg, oppfordrer en sexolog.

To av tre kvinner får for lite søvn. Det betyr blant annet at sexlivet blir dårligere, viser en undersøkelse som er gjennomført av den amerikanske National Sleep Foundation.

Les mer om studien her: Kvinner sover ikke søtt:

- Mangel på søvn påvirker alle områder av kvinnenes liv. Resultatet er mindre tid til venner, mye stress og at de konstant er for slitne til å ha sex, sier talskvinne Kathryn Lee i en kommentar til webmagasinet News-Medical.Net.

Velger tv foran sex
Undersøkelsen som omfatter over 1000 kvinner i alderen 18 til 64 år, viser at 70 prosent av kvinnene har søvnproblemer, og at nesten like mange bare får en skikkelig natts søvn et par ganger i uka.

- Fordeling av fellesoppgaver er gjennomgangsmelodien i mange parforhold. Hos par med barn ligger som oftest hovedbelastningen hos kvinnen, og dette vil helt klart innvirke på hennes overskudd til å ha sex, sier sexolog Dagfinn Sørensen.

En av tre kvinner i undersøkelsen forteller at mangelen på søvn og en stressende hverdag gjør at sex blir prioritert sist i hverdagen. Nesten 90 prosent oppga derimot at de heller valgte å slappe av foran tv før de skulle sove.

Les også: Kvinner saboterer eget sex-liv:

Investering i forholdet
Men det er ikke karierekvinnene som har det verst. Hjemmeværende kvinner sliter aller mest med søvnløshet, viser undersøkelsen.

Det er ikke noe stort hokus pokus å få litt fart på soverommet igjen, mener Sørensen. Finn fram gummihanskene og støvsugeren og ta din del av ansvaret.

- Kvinner flest er ikke opptatt av millimeter-rettferdighet og at alt skal fordeles 50/50. Men hvis kvinnene føler at mannen involverer og engasjerer seg, vil de få en opplevelse av ivaretagelse, sier Sørensen.

Husarbeid er rett og slett en investering i forholdet.

- Hvis mannen skjønner sammenhengen mellom at det å bidra i hjemmet gir kvinnen mer overskudd, vil han kanskje også oppleve et mer aktivt sexliv.

Lei av misjonærstillingen? Her er 12 nye stillinger du bør prøve!