Mer sex for sjefens skyld

Hyppig sex kan forbedre livet ditt på flere måter. Det kan til og med være lurt å gjøre det for sjefens skyld!

Du har en dårlig dag og en kompis sier til deg: "Du må få deg en omgang!". Du blir kanskje enda mer irritert akkurat der og da, men vennen din er nok ikke helt ute og kjører. Kanskje du skal lytte til rådet likevel?

Har du noen gang tenkt på hvor lykkelige og sprudlende mennesker som nettopp har hatt sex ser ut? Eller tenk på deg selv! Fordelene ved hyppig og trygg sex kan være mer vitenskapelige enn du tror. Og det er mange grunner til at du bør prioritere hyppig sex. Her forteller vi deg hvorfor!

5 gode grunner

Unngå å bli syk. Glemte du å ta influensavaksine? Prøv heller å tenne noen stearinlys, spill rolig musikk, og kom i riktig humør. For sex stimulerer immunforsvaret. Studier viser at hyppig sex gjør deg mindre mottakelig for forkjølelse og influensa.

Og til de romantiske parene: Lange, heftige kyss har vist seg å redusere blodtrykket og kolesterolnivået på lang sikt. Ved kyssing stimulerer du dessuten produksjonen av antistoffer, som bekjemper infeksjoner.

New York times har til og med skrevet at det å gå hånd-i-hånd kan redusere stressnivået til de som holder hverandre.

Trening. Spinning, langrenn og yoga er bra trening, men sex er også en form for kondisjonstrening. Sex forbedrer kroppens sirkulasjon og fleksibilitet.

Vær kreativ når det gjelder stillinger og strekk kroppen din til det maksimale. Dette kan være like effektivt som en intensiv yogaklasse.

Dessuten er sex fin styrketrening. Du jobber både med bekkenmuskulaturen, rumpe-, mage- og beinmuskulatur. Sex kan være like bra som en styrketime og kan hjelpe deg til å forme, stramme og vedlikeholde kroppsfiguren din.

Så fra nå av bør det være ut med ’en kjapp en’!

For sjefens skyld. Ved orgasme utløses velværehormonet oxytocin, som gjør at du føler deg mer avslappet, energisk og klarere i tankene. Så i stedet for å spare på energien før det store og viktige møte, eller den heftige samtalen, kan en runde i senga med partneren din gi deg riktig fokus.

Eksperter sier at sex kan redusere sceneskrekk eller annen angst som kan oppleves foran store forsamlinger.

For hudens skyld. Svetten du får på kroppen etter en energisk sexøkt er veldig næringsrik for huden din. Det beste er å ikke løpe inn i dusjen. La heller kroppen absorbere disse naturlige oljene.

Du bli ikke eldre. Sex bidrar til utløsingen av veksthormoner som hjelper deg å gå ned i vekt og bekjemper smerter. Studier viser at å ha sex 3 ganger i uken kan få deg til å se inntil 10 år yngre ut.

Selvtillit. Sist og ikke minst er sex viktig for selvtillitens skyld. Sex får deg til å føle deg fantastisk. Dessuten utløser sex endorfiner - kroppens naturlige morfin.

En runde med sex får deg til å føle velvære og tilfredsstillelse. Du fyller kroppen med positiv energi om deg selv, om din partner og om livet ditt.

Kilde: Health.ivillage.com.

 

Mozon.no, 21.02.2006