Mer morgensex

Det er kjapt, det er hot og du brenner kalorier. Morgensex anbefales av ekspertene.

Selv om du ikke er av den sporty typen som spretter opp i høstmørket er det mange grunner til å ha sex om morgenen.

- Det er viktig å følge sin egen biologiske klokke for når det passer å ha sex. Men ofte er en mer avslappet og intim i kroppen etter nattens sødme, sier sexolog Elsa Almås til Mozon.no

Hun mener at folk som liker sex ved soloppgang bør gi seg bedre tid om morgenen.

- Jeg vil ikke råde folk til å stresse mer eller stå opp tidligere. Effektivitet er seksualitetens verste fiende. Du bør heller tillate deg selv å komme litt senere på jobb, sier hun.

Utnytt helgen
For travle småbarnsforeldre er helgene en gylden mulighet til å nyte samlivets gleder.

- Plei sexlivet og hverandre i helgene. La barna leke for seg selv en stund, lyder rådet fra Almås.

Den britiske sexspaltisten Suzi Godson tror det er en forskjell mellom de som liker sex om morgenen på hverdagene, og de som blir mer entusiastiske i helgen.

- Sex om morgenen i helgen er uslåelig. Ti timer til sengs med en tom timeplan foran deg, gjør at du kan oppleve den langsomste, mest sensuelle måten å våkne på. Men i hverdagen vil jeg ærlig talt heller ha litt ekstra søvn, skriver hun i boka ''The Sex Book''.

Brenner kalorier
Godson mener at fordelene med morgensex er at man får en kickstart på dagen og ikke minst det faktum at du forbrenner kalorier. Tjue minutters trening tidlig om morgenen utnytter de lave blodsukkernivåene og forbrenner fettdepotene etter nattens faste.

Avhengig av intensiteten, kan du altså kvitte deg med så mye som 100 kalorier i løpet av tjue minutters lidenskap. Som igjen er gode nyheter for seksualiteten. Tidligere undersøkelser viser nemlig at du kan få bedre sex med en lettere kropp.

LES HELE SAKEN HER: BEDRE SEX MED LETTERE KROPP.

Gode tips til wake-up-sex

1. Still klokken en time tidligere enn vanlig. Du trenger sannsynligvis litt tid på å komme i stemning - eller på å lage ham en kopp ekstra sterk kaffe.

2. Ta hensyn til omgivelsene. Hvis du har en alarmklokke som setter i gang en CD, bruk den. Trafikkmeldingene på radioen genererer sjelden sexbehovet hos noen.

3. Bestem deg for hva du skal ha på deg kvelden før - så sant du ikke foretrekker å sove naken.

4. Ha noen triks i ermet eller i det minste på nattbordet. Tyggegummi er et lurt knep.(elle.no)

Mozon.no, 03.11.2005