Menn utsetter familien

Det er ikke bare kvinner som drøyer med barn og giftemål. Karrierepress og økonomi tvinger også mennene til å vente.

De fleste menn ønsker å være gift og ha barn før 30-årsdagen. Men press fra jobb og økonomiske bekymringer tvinger dem til å utsette planene.

Påstanden kommer fra forskere ved vitaminfirmaet Wellmann som har sett nærmere på livet til de unge og karrierebevisste .

Mindre tid til barn
Studien viser at mange menn ofte føler at jobbstress hindrer valgene deres når det kommer til familie. Mye tid på jobben betyr færre muligheter til å møte en partner, redusert sexliv og generelt utmattelse, viser studien.

Mer enn 1000 menn i alderen over 25 år deltok i undersøkelsen. Over en fjerdedel bekymrer seg for at innen de får barn vil de bli sett på som en "gammel far". To tredjedeler sier at alder er den største faktoren i avgjørelsen om å få barn.

Mer enn en tredjedel sier at de ville vurdert et lønnskutt. Men bare hvis det kunne føre til bedre livskvalitet og mulighet til å slå seg til ro tidligere.

Ikke kjønnsforskjell
Ian Banks, talsmann for Men’s Health Forum and the British Medical Association sier til The Guardian at det er liten forskjell mellom menn og kvinner når de kommer til familiestifting.

- Kvinner vil ha barn mye senere, men det er interessant at vi ser denne situasjonen hos begge kjønn. Begge kjønn ønsker å ha karrieren klar på grunn av presset på dem for å gjøre det, sier Banks.

Over halvparten skyldte på at lange jobbdager tvang dem til å vente med barn fordi de ikke hadde nok tid til å møte en partner.

 

Mozon.no, 01.05.2005