Menn som hunder

Menn kan lukte seg frem til fruktbare kvinner, viser ny undersøkelse.

De fleste kjenner uttrykket ”Men are dogs”. Nå avslører en rapport at det ligger mer sannhet i det enn du kanskje trodde, skriver Ekstrabladet. Hunder og menn bruker nemlig samme metode når de er på damejakt. Med godt utviklet luktesans sniffer de seg frem til partneren de vil ha, og det er de fruktbare som foretrekkes.

Om nesen svikter, kan noen gode gamle råd være gode å ha.

LES MER: Enkle sjekketriks virker

Det er en undersøkelse ved Charles Universitet i Praha som avslører at menn reagerer på de forskjellige luktene kvinner har på ulike tidspunkt i den månedlige syklusen.

Ikke bare fruktbare kvinner fanges av mannens nese.

LES MER: Mystisk duft gir eldre kvinner draget

Tenner på milde dufter
- Vi ba en gruppe på tolv kvinner om å putte litt bomull i armhulene hver dag, forklarer antropologen Jan Havlieek til LiveScience.

Deretter fikk 42 menn det ærefulle oppdrag å rangere bomullsstykkene etter verste og beste lukt. Ikke overraskende toppet duften som kom i perioden før eggløsningen. Da er kvinnen på sitt mest fruktbare, og duften beskrives som bløt og mild. Begeistringen bleknet imidlertid fort da de stakk nesen i bomullen fra menstruerende kvinner. Lukten ble beskrevet som skarp og frastøtende.

- Tidligere trodde man at kvinnens fruktbarhet lå skjult. Men disse resultatene viser at kroppslukten kan fortelle mannen om fruktbare perioder hos nåværende eller mulige sexpartnere, sier leder av undersøkelsen Jan Havlieek.

I mangel av mannens luktegenskaper, har vi noen sjekketips til alle damer der ute.

LES HELE SAKEN: Slik forfører du menn

 

Mozon, 01.02.2006