Menn med fine biler og et ellers høyt forbruk har flere sexpartnere enn de med som er mer sparsommelige.  Foto: Colourbox
Menn med fine biler og et ellers høyt forbruk har flere sexpartnere enn de med som er mer sparsommelige. Foto: ColourboxVis mer

Menn shopper for sex

De har en baktanke med den fine bilen og dyre klokka.

Menn investerer i luksuriøse klokker, de nyeste mobiltelefonene på markedet og fine biler - i håp om å imponere det motsatte kjønn. Det melder upi.com og forskning.no.

De viser til en ny studie, hvor forsker Daniel Kruger ved University of Michigan, hevder at menns høye forbruk er et signal for å oppnå sex.

- I tidligere tider ble menn verdsatt hvis de var gode forsørgere. I dag lever vi i en forbrukerkultur hvor vi viser potensialet vårt gjennom produktene vi skaffer oss, heller enn gjennom å være en god jeger eller beskytter, sier Kruger ifølge forskning.no.

Les også: De vil ha yngre kvinner

Konservative har færre partnere

I et utvalg menn i alderen 18 til 45 fant Kruger at graden av økonomisk forbruk var direkte relatert til deres forventninger om antall seksualpartnere i tiden fremover, og tidligere antall seksualpartnere.

Han fant ingen tilsvarende sammenheng for kvinner.

Ifølge Kruger var økonomisk forbruk den eneste faktoren som antydet hvor mange partnere menn ønsket seg de neste fem årene, eller hadde hatt de siste fem årene.

De 25 prosentene av menn med det mest konservative forbruket hadde et gjennomsnitt på tre partnere over de siste fem årene, og ønsket seg i snitt én partner de neste fem årene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Grønne kvinner og røde menn

De to prosentene menn med de mest risikobetonte forbruksplanene oppga dobbelt så mange partnere.

Vil overgå naboen

I studien, som er publisert i tidsskriftet Evolutionary Psychology, peker den amerikanske forskeren på at økonomisk suksess tradisjonelt har vært viktig for menns evne til å forplante seg.

- Denne studien forklarer hvorfor det føles så viktig å holde tritt med naboen. Særlig for menn er posisjonen vår i det sosiale hierarkiet avhengig av ressursene våre. Menn har et insentiv til å vise at de gjør det godt økonomisk, sier Kruger som mener forskningsresultatene kan relateres til gjeldskrisen i USA.

Les også: Tenner på smarte menn

- En av grunnene til at vi strekker oss økonomisk lenger enn vi bør, er at vi befinner oss i et statuskappløp. Jo mer penger folk tjener, jo høyere stiger forventningene våre, og alle ønsker å vise at de er bedre enn gjennomsnittet.