Menn og hudpleie

Menn bør også pleie huden sin. Både for å bli kvitt hudproblemer, eller forbygge hudproblemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Menn og hudpleie

Menn bør også pleie huden sin. Både for å bli kvitt hudproblemer, eller forbygge hudproblemer.

Av: Hudterapeut Elsebeth Engzelius

Menn og kvinners hud har lik oppbygging, men menns hud er noe tykkere. De bør pleie huden på samme måte som kvinner, men ofte er ikke menn like opptatt av å utsette aldringstegn i huden som kvinner. Allikevel er de for menn like viktig at huden ser sunn og frisk ut som for en kvinne. De bør pleie huden og bruke produkter som passer sin hudtype.

Menn har ofte problemer med huden i forbindelse med skjeggvekst. Mange får betennelser i hårfolliklene, rødhet og irritasjoner i huden. Videre får mange menn problemer med inngrodde hår. De fleste etterbarberingsvann kunne vært erstattet med passende kremer eller lotion som passer hudtypen, og alkoholen burde vært erstattet med bakteriehemmende urter og/eller ingredienser som holder hårfolliklene fri for tilstopping.

Holdningene til hudpleie forandret

Menn i alle aldere går oftere til hudpleiebehandlinger i salong nå enn før. Det er allikevel vekt på det yngre alderstrinn. Dagens menn er stort sett mindre forutintatte på at hudpleie bare er for kvinner, noe som var en vanligere holdning før.

Grunnen til dette skyldes nok at hudpleieyrket generelt har utviklet seg positivt mot å være en del av helsefaget. Kosmetikk er kun en liten del av hudterapeutens hverdag. Hudterapi er i dag behandlinger av hudproblemer som acne (kviser), tørr hud, sensitiv hud, eksemer, irritasjoner, sår, utvidede blodkapillærer, slapp hud etc. Menn i dag benytter seg av ulike behandlinger i en hudpleieklinikk.

Menn, som kvinner og barn, har godt av å få pleie, bli tatt på, og få koble av fra stress og mas. Dette tror jeg også er en grunn til at menn oppsøker hudpleiesalonger mer enn tidligere.

mozon.no, sist oppdatert 27.03.02

LES OGSÅ: