Menn hater å bli dumpet

Til gjengjeld har de ingenting imot å være den som dumper, viser undersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Menn hater å bli dumpet
Til gjengjeld har de ingenting imot å være den som dumper, viser undersøkelse.
Kvinner og menn har veldig forskjellig syn på det å avslutte et forhold. Kvinner blir triste og lider av kjærlighetssorg - uavhengig om det er de eller mannen som gjør det slutt. Menn er beregnende, og anser det å avslutte et forhold som et strategisk sjakkspill. Det viktigste for dem er å gjøre det slutt like før kvinnen - slik at de er den som seirer . Dersom kvinnen er den som gjør det slutt er det en helt annen sak. Da skal himmel og jord settes i bevegelse, hevder Dr. Mike Jordan ved Francis Marion University i Florence, South Carolina.

Jordan har gjort en undersøkelse på 28 mannlige og 90 kvinnelige studerende som ble spurt om å vurdere hvordan deres siste kjæresteforhold ble avsluttet.
- Menn lar seg nærmest ikke affisere av et brudd, hvis de var den som gjorde det slutt. Men dersom det er kvinnen som gjør det slutt, oppleves det som et stort nederlag og føles som en trussel mot selve manndommen, sier Dr. Mike Jordan til nyhetsbyrået Reuters.

Dersom det er kvinnen som er den første til å si: Det ville nok være best om vi tok en pause, er menn overhodet ikke interessert i å avslutte forholdet fredelig og det kan lett ende i voldsom krangel om, for eksempel hvem som skal ha hva fra leiligheten, viser Jordans forskning.

Redaksjonen gjør oppmerksomme på at kun 28 menn og 90 kvinner var med i undersøkelsen.

(kilde: Reuters: Dr. Mike Jordan fra Francis Marion University i Florence, South Carolina /oestrogen.dk)
tilrettelagt av tomas almås for mozon. no