- Melk gjør deg slank

Vil du ned i vekt? Da kan fem glass melk om dagen være slankekuren du trenger.

Du føler kanskje at du er i ferd med å drukne i slankeråd, men her kommer et tips som verken dreier seg om et sunnere kosthold eller mer trening.

Er din slankekur farlig?

Rådet er rett og slett å drikke mer melk. Forklaringen er at melken tar med seg fettet ut av kroppen, ifølge Aftonbladet.

Den danske ernæringsfysiologen professor Arne Astrup har gjort et forsøk på åtte kvinner og to menn. De som spiste normale mengder med protein og mye kalsium, hadde mer fett i avføringen sin.

- Og vi fulgte opp med to andre studier, som bekreftet resultatene, sier Astrup.

Den danske forskningen viser at én liter melk om dagen, og noen osteskiver, gir best effekt. Det tilsvarer rundt 1 500 milligram kalsium.

Her en andre tips til enkel slanking:

Flere grønnsaker, som kål og spinat, inneholder også kalsium, men så vidt forskerne vet fungerer ikke kalsium i grønnsaker på samme måten. Og kosttilskudd hjelper ikke, ifølge Astrup.

Det skal ikke være farlig å få i seg for mye kalsium, men Astrup fraråder å overstige 1 500 milligram om dagen.

- Interessant teori
Andre forskere synes studien er interessant.

- Det er for tidlig å si at man skal drikke mye melk for å gå ned i vekt, men det er en interessant teori, og det gjøres flere studier på dette i hele verden, sier professor Nils-Georg Asp.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er like mye kalsium i fete og magre meieriprodukter. Men skal du slanke deg gjennom melkeprodukter, anbefales det å holde seg til magre produkter som lettmelk og yoghurt. Og husk at det bør skje med måte: En liter lettmelk inneholder 400 kalorier!

Les også: Drikker du melk eller juice til frokost? Ekspertene anbefaler begge deler!

 

Mozon.no, 23.11.2006