Mekling om barn

Har dere felles barn under 16 år, må dere møte til mekling før separasjons- eller skilsmissesaken bringes inn for Fylkesmannen.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Målet er å komme fram til en skriftlig avtale om foreldreansvar, samværsrett og daglig omsorg. Meklingen er obligatorisk, og dere må møte til mekling selv om dere er enige.

Dere bestemmer

Dere får hjelp av en rådgiver, men det er dere som har det endelige ordet. Mekleren kan ikke overprøve en avtale som dere har kommet fram til, og er heller ikke ansvarlig for avtalens innhold eller følgene av den.

Mekleren har taushetsplikt, med mindre han eller hun får mistanke om grov omsorgssvikt eller barnemishandling.

Meklingsattest

Etter at avtalen er ferdig skal mekleren lage en meklingsattest. Denne må dere legge ved søknaden om separasjon.

Hvis dere ikke blir enige, er mekleren forpliktet til å skrive ut en attest etter tre timers resultatløs mekling.

Meklingsattest er også nødvendig før sak om foreldreansvar, samværsrett eller barnets bosted kan bringes inn for Fylkesmannen eller domstolene.

Hvem mekler?

Alle familievern- og familierådgivningskontorer driver mekling. Men Fylkesmannen kan også oppnevne andre meklere hvis det er behov for det.

Alle meklere skal ha kunnskaper om problemer som kan oppstå i forbindelse med skilsmissen, barns reaksjoner på separasjon og juridiske forhold rundt separasjon og skilsmisse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer