Mega mattetest

Hvor dyktig er du i matte? Finn ut i vår nye test, der vi setter sammen matteoppgaver av ulik vanskelighetsgrad.

Publisert
Sist oppdatert
- Jenter velger i mindre grad høyere utdanning og yrker innenfor realfag. Å snu denne trenden vil være viktig.


Myndighetene blir mer og mer observante på at realfag er en viktig kompetanse i dagens samfunn. Nå har Kunnskaps-departementet lansert en ny tiltaksplan for realfag, der rekruttering til faget er en av hovedsatsingene.

Vil ha jenter

<strong>Klarer du å løse denne likningen? <i>Illustrasjon:</strong> Per Ervland.</i>
Klarer du å løse denne likningen? Illustrasjon: Per Ervland. Vis mer

- Vi vil gjennomføre en nasjonal rekrutteringskampanje våren 2008 for å nå flere
unge enn dem som tradisjonelt velger realfag, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal, i en pressemelding på skolenett.no.

Blant annet er et viktig element i kampanjen som kommer til våren at det skal rekrutteres flere jenter til realfagene.

- Jenter velger i mindre grad høyere utdanning og yrker innenfor realfag. Å snu denne trenden vil være viktig for jentene selv, for generell likestilling og for rekrutteringen til arbeidslivet. Det vil også bidra til å dekke samfunnets og arbeidslivets behov for kompetanse, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal.

Mangler i høyere utdanning

Etter mange års nedgang har det i år vært en økning i antall elever som har valgt realfag i videregående opplæring. For høyere utdanning er det bare en liten økning i søkningen.

Målet for realfagstrategien er at økningen skal være stabil, derfor fortsetter arbeidet med å bedre rekrutteringen både til videregående opplæring og høyere utdanning.

I anledning av den nye satsingen har vi utarbeidet en test basert på matteoppgaver av ulike vanskelighetsgrad. Tidligere tester har utelukkende konsentrert seg om oppgaver fra ett årstrinn, men her mikser vi altså oppgavene. Vær oppmerksom på at du får flere poeng for de vanskelige oppgavene, enn for de enklere:

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.
Når du har tatt testen, får du vite hvor høy din samlede poengsum var. Det er også mulig å sjekke fasiten til de oppgavene der du hadde feil. Poengsummene fordeler seg slik:

  • 5. klasse matte: 1 poeng for hver korrekt oppgave
  • 7. klasse matte: 2 poeng for hver korrekt oppgave
  • 9. klasse matte: 3 poeng for hver korrekt oppgave
  • 1. mx/my matte: 4 poeng for hver korrekt oppgave
  • Lærerstudiet: 4 poeng for hver korrekt oppgave
  • Alle feilsvar gir null poeng
Hvert trinn består av fire oppgaver, og testen til sammen 20 oppgaver. Det er dermed mulig å oppnå maksimalt 56 poeng i testen.

Kilder: Skolenett.no, Abakus Oppgavebok 5B, Tusen Millioner 7, Eksamenshefte i 1mx og 1my, tidligere mattetester og selvkonstruerte oppgaver.

Mer test-deg-selv:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer