Med livet som innsats

Hvilken type livsforsikring skal du velge? Typene er mange, men vi rydder i jungelen for deg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Forsikringsselskapene er - som alltid - interessert i at du kjøper så mange forsikringsprodukter som mulig. Og det gjelder naturligvis også for livsforsikringer.

Hvor mye penger får du - eller dine etterlatte - når timeglasset renner ut?
Hvor mye penger får du - eller dine etterlatte - når timeglasset renner ut? Vis mer

Men realiteten er at de fleste nordmenn har en brannforsikring, mens langt færre har en livsforsikring.

Og det er liten tvil om at det kan ramme deg vel så hardt å bli arbeidsufør som at huset brenner.

En jungel

Men hva skal du egentlig velge? Forsikringsjungelen er som vanlig vanskelig å overskue.

SE ALLE ALTERNATIVENE HER

Først må du naturligvis bestemme deg for om du trenger personforsikringer. Slike forsikringer er dyre, men er uhellet ute kan det bli enda dyrere.

Forsikring er selvfølgelig også spesielt viktig for deg som har gjeld, og som vil komme i en vanskelig situasjon dersom du skulle bli ufør. Men det er også verdt å tenke på hvordan situasjonene er for dine etterlatte dersom du skulle dø.

Ved å klikke på lenkene ovenfor, får du en gjennomgang av de viktigste livsforsikringsordningene. Underartiklene inneholder også informasjon om priser på de ulike forsikringene.

Er du samboer, men ikke gift, er det enda viktigere at du velger riktig. Det kan du også lese mer om i artiklene ovenfor.

Unngå dobbeldekning

Husk at du alltid må avgi en helseerklæring når du tegner en livsforsikring. Erklæringen kan være grunnlag for at det opprettes visse unntak i din forsikringsdekning.

Et viktig poeng er også å sjekke hvilke forsikringsdekninger du har i tilknytning til jobben og et eventuelt fagforeningsmedlemskap. Du får jo selvsagt ikke noe ut av å være dobbelforsikret.

En annen ting som det er svært viktig å være oppmerksom på er at den forsikring du tegner, dekker det du ønsker. Eksempelvis er det svært viktig at forsikringen også dekker deg dersom du blir ufør på grunn av en sykdom. Det kan du lese mer om i denne artikkelen.

Hvis du klikker her, kan du lese hva det koster å forsikre tommelen eller lillefingeren.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!