<strong>KATASTROFE?</strong> Varsel rett i lomma. Foto: Tryg Vesta
KATASTROFE? Varsel rett i lomma. Foto: Tryg VestaVis mer

Med denne blir du ikke tatt på senga

Få meldinger om streik, smittefare, storm og andre hendelser til mobilen din mens du er på ferie.

- Varslingssystemet bygger på nyhetsovervåking over hele verden og på internasjonal jordskjelv- og tsunamivarsling. De reisende kan få sms innen fem minutter om hendelser som påvirker deres trygghet der de er, sier reiseskadesjef Arnt Morten Skei i TrygVesta.

Det er selskapet AidCom som sammen med TrygVesta har utviklet tjenesten. Nå tilbyr TrygVesta meldingstjenesten gratis til alle sine kunder.

Oppdaterer deg om viktige hendelser

Dette er en tjeneste som kan være kjekk å ha dersom du er på feriereise i utlandet. De fleste greier å holde seg informert om viktige hendelser når de ferierer i Norge, men med de skyhøye prisene for surfing på norske nettaviser via mobiltelefonen i utlandet, er det ikke alle som tar seg råd til å oppdatere seg veldig mye på nyhetsbildet - og det er ikke alltid like enkelt å få relevant informasjon i de lokale nyhetene der du er.

Med denne reisetjenesten får for eksempel reisende i Spania og Hellas nå informasjon om streike-utviklingen i landene - via sms. Og fra og med 1. juli er det gratis å mota sms i EU/EØS-området.

Tjenesten aktiviseres dersom du befinner de i områder utenfor Skandinavia.

Ikke kun reiseforsikringskunder

TrygVesta tilbyr nå denne tjenesten gratis til alle sine kunder - og selv om dette er en typisk reiserelatert tjeneste så trenger du ikke ha reiseforsikring tilknyttet forsikringsselskapet for å kunne få denne gratistjenesten.

- De som har reiseforsikring hos oss får det umiddelbare tilbudet, men forøvrig kan alle som har forsikringer hos oss få denne tjenesten, de må ikke nødvendigvis ha reiseforsikring hos oss, forteller reiseskadesjef i TrygVesta, Arnt Morten Skei til DinSide.

Du kan se hvordan du melder deg på tjenesten, på nettsidene til TrygVesta. Du kan spesifisere hvor du skal reise og hvilket tidsrom du er borte, men nettverket mobilen knytter seg opp mot vil automatisk fortelle hvor du er og dermed hvilket område du behøver informasjon om.

    Dette er hendelser som du vil bli varslet om:
  • Naturkatastrofer og ekstremvær
  • Terror og krigshandlinger
  • Helserelatert informasjon, for eksempel smittefare og epidemier
  • Politiske uroligheter, for eksempel streik eller store
    demonstrasjoner
  • Andre hendelser som kan påvirke risikobildet

Betaltjeneste

Det er selskapet AidCom som leverer tjenesten. De har en tjeneste for privatreisende, TravelAlert, og en tjeneste for selskaper med ansatte på reise, TravelMonitor.

Privatpersoner kan kjøpe den samme tjensten som blir tilbudt TrygVestas kunder gratis, direkte fra AidCom. Da må du imidlertid betale, det koster 49 kroner per uke.

AidCom innhenter informasjonen ved å overvåke det globale nyhetsbildet 24 timer i døgnet, og vi benytter oss av både internasjonale, nasjonale og lokale nyhetskilder. I tillegg innhenter vi informasjon om ekstremvær og jordskjelv fra statlige observatorier.

- Utfordringen blir å tilpasse omfanget av informasjon, hva er det som skjer her i verden og hva er det som er viktig, sier administrerende direktør i Via Travel til DinSide.