Før vi snakket med Maxbo, kostet Hey'di Bolt Fast 789 kroner. Nå er prisen satt ned til 479 kroner. Foto: Per Ervland
Før vi snakket med Maxbo, kostet Hey'di Bolt Fast 789 kroner. Nå er prisen satt ned til 479 kroner. Foto: Per ErvlandVis mer

Maxbo: Fra dyrest til billigst på et blunk

Det er åpenbart ikke spesielt attraktivt å komme tapende ut av pristester. Maxbo kuttet prisen umiddelbart med 40 prosent.

I vår artikkelserie "Prisforskjeller under lupen" har vi hentet inn tusenvis av priser på flere hundre produkter i flere titalls butikkjeder. En av varene vi har sett nærmere på, er forankringsproduktet Hey'di Bolt Fast. Redaksjonen vet av egen erfaring at produktet holder hva det lover, men har samtidig latt oss overraske over den stive prisen. Mens en 25-kilos sekk med betongmørtel vanligvis koster mindre enn en hundrelapp, koster 1,5 kilo Bolt Fast - hvorav halve vekten utgjøres av sand - flere hundre kroner. Vi var derfor spente å se hvor store prisforskjeller vi klarte å finne på dette produktet.

Stort sprik

Og det skulle vise seg at vi fant det vi lette etter. Hos XL-Bygg på Vøyenenga koster Bolt Fast hele 733,16 kroner, mens Bygger'n i Drammen nøyer seg med 559 kroner. Vi snakker altså om en prisforskjell på hele 174 kroner.


Enda mer interessant ble det da vi besøkte Bauhaus og Maxbo. Mens Bauhaus på Liertoppen selger Bolt Fast for 529 kroner, var prisen på Maxbo i Ole Deviks vei i Oslo hele 789 kroner. Det innebærer en prisforskjell på 260 kroner. Eller sagt med andre ord: Maxbo var nesten 50 prosent dyrere enn Bauhaus på et identisk produkt.

Raskt priskutt

Vi tok som vanlig kontakt med rimeligste og dyreste aktør og ba Maxbo om å forklare hvorfor de er så mye dyrere enn Bauhaus.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Her har det oppstått en kalkyle-feil hos oss, og denne varen er alt for dyr. Av den grunn setter vi den ned umiddelbart til kr 549 kroner per boks. Takk for at vi ble gjort oppmerksomme på denne feilen!, svarte Christer Brevik, kategoridirektør i Løvenskiold Handel

Maxbo-prisen ble altså senket fra 789 til 549 kroner i en fei. Det innebærer en prisreduksjon på 240 kroner, eller drøye 30 prosent.

Fra Norges dyreste til Norges billigste

Dette er ikke første gang DinSide har fått "lovnader" om prisreduksjoner når vi har konfrontert ulike aktører med høye priser. Dessverre har det vist seg at slike lovede prisreduksjoner ikke alltid gjennomføres i praksis. Vi valgte derfor noen uker senere å sjekke opp Maxbos Bolt Fast-pris på ny.

Og denne gangen viste det seg at lovnaden ble holdt - og vel så det. Hey'di Bolt Fast koster nå 479 kroner på Maxbo i Ole Deviks vei, noe som i henhold til våre erfaringer sannsynligvis er Norges absolutt laveste pris. Maxbo gjennomførte altså i praksis et priskutt på 310 kroner, eller snaue 40 prosent.

Har du flere eksempler?

Dette eksempelet viser at mange aktører unner seg store marginer og har mye å gå på når de av ulike årsaker mener at det er formålstjenlig å kutte prisen.

Har du oppdaget eksempler stive eller til og med ublu priser? Klikk her og fortell journalisten.

Les også:
Prisforskjeller under lupen 6: Tec7
Prisforskjeller under lupen 5: Støperør
Prisforskjeller under lupen 4: Halogenpærer
Prisforskjeller under lupen 3: Rødsprit
Prisforskjeller under lupen 2: Møbelknotter
Prisforskjeller under lupen 1: Gardintrapp