Maxbo: Fra dyrest til billigst på et blunk

Det er åpenbart ikke spesielt attraktivt å komme tapende ut av pristester. Maxbo kuttet prisen umiddelbart med 40 prosent.

Før vi snakket med Maxbo, kostet Hey'di Bolt Fast 789 kroner. Nå er prisen satt ned til 479 kroner. Foto: Per Ervland
Før vi snakket med Maxbo, kostet Hey'di Bolt Fast 789 kroner. Nå er prisen satt ned til 479 kroner. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I vår artikkelserie "Prisforskjeller under lupen" har vi hentet inn tusenvis av priser på flere hundre produkter i flere titalls butikkjeder. En av varene vi har sett nærmere på, er forankringsproduktet Hey'di Bolt Fast. Redaksjonen vet av egen erfaring at produktet holder hva det lover, men har samtidig latt oss overraske over den stive prisen. Mens en 25-kilos sekk med betongmørtel vanligvis koster mindre enn en hundrelapp, koster 1,5 kilo Bolt Fast - hvorav halve vekten utgjøres av sand - flere hundre kroner. Vi var derfor spente å se hvor store prisforskjeller vi klarte å finne på dette produktet.

Stort sprik

Og det skulle vise seg at vi fant det vi lette etter. Hos XL-Bygg på Vøyenenga koster Bolt Fast hele 733,16 kroner, mens Bygger'n i Drammen nøyer seg med 559 kroner. Vi snakker altså om en prisforskjell på hele 174 kroner.

Fakta om Hey'di Bolt Fast

 • Hey'di Bolt Fast er en spesialmørtel for innfesting og forankring av metallgjenstander i betong og fjell der det stilles store krav til styrke og heftfasthet
 • Produktet kan også brukes til liming av betong til betong og stål til stål
 • Produktet egner seg spesielt godt for innfesting der det er liten klaring mellom fundamentet og gjenstanden som skal festes
 • Hey'di Bolt Fast er et sett som består av tre bokser: Disse inneholder tre komponenter: Harpiks, herder og sand
 • Settet veier 1,5 kilo og gir omlag 0,8 liter masse
 • Vær oppmerksom på at produktet ikke kan lagres mer enn to år uåpnet. Sjekk derfor datostemplingen i butikken før du handler.
 • Kilde: Hey'di og redaksjonens egne erfaringer

 • Enda mer interessant ble det da vi besøkte Bauhaus og Maxbo. Mens Bauhaus på Liertoppen selger Bolt Fast for 529 kroner, var prisen på Maxbo i Ole Deviks vei i Oslo hele 789 kroner. Det innebærer en prisforskjell på 260 kroner. Eller sagt med andre ord: Maxbo var nesten 50 prosent dyrere enn Bauhaus på et identisk produkt.

  Raskt priskutt

  Vi tok som vanlig kontakt med rimeligste og dyreste aktør og ba Maxbo om å forklare hvorfor de er så mye dyrere enn Bauhaus.

  - Her har det oppstått en kalkyle-feil hos oss, og denne varen er alt for dyr. Av den grunn setter vi den ned umiddelbart til kr 549 kroner per boks. Takk for at vi ble gjort oppmerksomme på denne feilen!, svarte Christer Brevik, kategoridirektør i Løvenskiold Handel

  Maxbo-prisen ble altså senket fra 789 til 549 kroner i en fei. Det innebærer en prisreduksjon på 240 kroner, eller drøye 30 prosent.

  Fra Norges dyreste til Norges billigste

  Dette er ikke første gang DinSide har fått "lovnader" om prisreduksjoner når vi har konfrontert ulike aktører med høye priser. Dessverre har det vist seg at slike lovede prisreduksjoner ikke alltid gjennomføres i praksis. Vi valgte derfor noen uker senere å sjekke opp Maxbos Bolt Fast-pris på ny.

  Og denne gangen viste det seg at lovnaden ble holdt - og vel så det. Hey'di Bolt Fast koster nå 479 kroner på Maxbo i Ole Deviks vei, noe som i henhold til våre erfaringer sannsynligvis er Norges absolutt laveste pris. Maxbo gjennomførte altså i praksis et priskutt på 310 kroner, eller snaue 40 prosent.

  Har du flere eksempler?

  Dette eksempelet viser at mange aktører unner seg store marginer og har mye å gå på når de av ulike årsaker mener at det er formålstjenlig å kutte prisen.

  Har du oppdaget eksempler stive eller til og med ublu priser? Klikk her og fortell journalisten.

  Les også:
  Prisforskjeller under lupen 6: Tec7
  Prisforskjeller under lupen 5: Støperør
  Prisforskjeller under lupen 4: Halogenpærer
  Prisforskjeller under lupen 3: Rødsprit
  Prisforskjeller under lupen 2: Møbelknotter
  Prisforskjeller under lupen 1: Gardintrapp

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer