Måtte sende PC-en fire ganger til service

- Det er uheldig at det har tatt så lang tid, beklager Lefdal.

Administrerende direktør Trond Samuelsen i Lefdal sier at fornøyde kunder er et av deres viktigste mål. Foto: Lefdal/DinSide
Administrerende direktør Trond Samuelsen i Lefdal sier at fornøyde kunder er et av deres viktigste mål. Foto: Lefdal/DinSide Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I november i fjor kjøpte Bjørn Braastad en kraftig, ny PC på Lefdal elektromarked i Oslo. Men maskinen virket ikke som den skulle, og var ubrukelig til å spille av film og spill.

Braastad leverte maskinen inn til Lefdal, og selv om bedriften hevdet å ha løst problemet, virket den fortsatt ikke som den skulle.

Braastad måtte faktisk sende maskinen inn til reparasjon fire ganger, uten at Lefdal klarte å løse problemet.

Ved siste innlevering, tre måneder etter kjøpet, innså Lefdal at det kanskje var på tide å gi opp å reparere den åpenbart defekte maskinen.

- Etter fjerde innlevering ga de opp å være firkantede. Ny PC er nå i hus, etter cirka tre måneder. Saken ble vel løst av en av servicefolkene på Lefdal som syntes synd på meg, sier Braastad til DinSide.

LES OGSÅ: Lefdal og Elkjøp er billigst på nett, men...

- En uke på service får holde

Braastad er selvfølgelig glad for at han endelig har fått en ny PC, men synes tilbudet kom veldig sent.

- Jeg mener at en uke på service får holde. Dessuten ønsket jeg tidlig å bytte ut PC-en fordi samme feil hadde oppstått flere ganger. Lefdal på sin side sier at dette kun er aktuelt etter at de har fastslått at det er samme feil, noe de ikke ville innse de første gangene jeg levere inn PC-en, sier Braastad.

Han er også oppgitt over at han ikke ble tilbudt et tilsvarende låneprodukt, mens maskinen var på service.

- De utstyrte meg med en bærbar PC, som ikke var ment for min type bruk. De burde ha stilt en tilsvarende PC til min disposisjon den tiden maskinen var på service, sier Braastad til DinSide.

Kan vise til bedre statistikk

Administrerende direktør i Lefdal, Trond Samuelsen, forstår at kunden ikke er fornøyd med servicen han fikk av bedriften.

- Det er uheldig at det har tatt så lang tid, sier Samuelsen til DinSide.


Han sier videre at saken til Braastad er et unntak fra servicen som vanligvis blir gitt av Lefdal.

- Heldigvis blir over 80 prosent av servicesakene behandlet innen 21 dager, og over 50 prosent av sakene blir behandlet innen ti dager. Gjennomsnittlig behandlingstid er 11 dager, sier Samuelsen.

Han forklarer at dersom en service blir liggende i mer enn 21 dager, vil saken flagges i Lefdals systemer, slik at den blir fanget opp og gjort noe med.

- Vi vil ha fornøyde kunder, og vi ønsker at alle kunder skal oppleve å få hurtig service og god kommunikasjon, sier Samuelsen til DinSide.

Han anbefaler at alle kunder som ikke er fornøyde med servicen de får fra Lefdal om å be om en samtale med serviceansvarlig i butikken.

- Alle varehusene skal ha en serviceansvarlig, som skal løse en hver problematikk, sier Samuelsen som også oppfordrer kundene til å be om å få se se reparasjonsrapporten, slik at en hele tiden vet statusen for produktet de har sendt inn.

LES OGSÅ: Lefdal ble svindlet, og Hilde Solhaug fikk regning på 16.000 kroner

Hva sier kjøpsloven?

Forbrukerrådet tolker Forbrukerkjøpsloven dithen at selger har rett til å forsøke å reparere et mangelfullt produkt, men ikke fire ganger, slik som i Braastads tilfelle.

- Forbrukerkjøpsloven sier at selger har to ganger rett til å utbedre for samme feil og mangel, sier rådgiver Martin Skaug Halsos i Forbrukerrådet.

Videre er det også krav til å få utlevert en lånegjenstand, selv om dette punktet nok er litt vagt.

- Hvis reparasjonen tar over en uke har man rett til en lånegjenstand. Loven går ikke inn på hva som er en lånegjenstand, men utgangspunktet er hva som er forbrukerens behov, sier Halsos til DinSide.

Ikke fornøyd

Braastad kan nå endelig, etter tre måneder spille spill og se på film uten forstyrrelser på PC-en sin. Men han mener Lefdal burde ytet bedre kundeservice, og vært til mer hjelp for forbrukeren.

- Jeg mener Lefdal har et meget kreativt syn på forbrukerkjøpsloven, sier han. Og det plager meg fortsatt at de kan ha en så lemfeldig omgang med forbrukerrettigheter. Skal en være trygg på at slike prosesser blir kjørt riktig må du enten være advokat, kjenne en advokat eller ta seg råd til å hyre en advokat, sier Braastad.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!