Mange barn måtte hentes tidlig i barnehagen i går. Foto: colourbox.com
Mange barn måtte hentes tidlig i barnehagen i går. Foto: colourbox.comVis mer

Måtte du hente tidlig i går?

Du kan kreve erstatning.

Mange småbarnsforeldre ble rammet av streik i barnehagen i går. Foreldre som har barn i en privat barnehage, kan kreve prisavslag og erstatning for økonomiske tap i forbindelse med streiken Private Barnehagers Landsforening (PBL) gjennoførte, melder Forbrukerrådet.

Streiken er en politisk markering som ligger innenfor PBL’s kontroll, og kan sånn sett ikke regnes som et ekstraordinært tilfelle som fritar for erstatningsansvar.

Frivillig

- Denne streiken er ikke en del av en arbeidstvist mellom arbeidsgiver og arbeidstaker, men en markering som barnehagene selv har ønsket å gjennomføre. Dermed må de også bære det økonomiske tapet som følger med en slik frivillig markering, sier regionsdirektør i Forbrukerrådet Terje Kili.

Se også: Mange blir utslitt av familieferien

Prisavslag

- Forbrukerrådet mener at foreldrene kan kreve prisavslag tilsvarende den tiden barnehagen stenger, altså fra klokken 12.00. For økonomiske tap som er påregnelig kan man også kunne kreve erstatning, som for eksempel ved tapt arbeidsfortjeneste, sier Kili.

Husk at du skal ha fradrag for barnehageutgifter

Refunderer

PBL har selv gått ut til sine barnehager og sagt at barnehager som ønsker å refundere halv dags foreldrebetaling i forbindelse med streiken, bør gjøre det. PBL anbefaler 60 kroner som et standardbeløp. PBL sier videre at krav om erstatning for tapt arbeidsfortjeneste bes rettes skriftlig til barnehagen, som sender henvendelsen videre til PBLs juridiske avdeling.

Artikkelen fortsetter under annonsen