Mat som sier sex

Tigerpenis, slangeblod og paddeskinn sies å sette fart på lystene. Det samme gjør mindre eksotiske afrodisiaka som skjuler seg på nærbutikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skal det være noen østers? Litt russisk kaviar eller en asparges pent pakket inn i parmaskinke?

Serverer du daten din den rette maten, er du nesten garantert en saftig dessert – på soverommet. I alle fall hvis vi skal tro de mange fortellingene om all verdens afrodisiaka som vi nesten bare trenger å kaste et blikk på før sexlysten stiger i taket.

Enten du skal på en eksotisk reise til fjerne himmelstrøk eller bare en tur på Rema, kan du skaffe deg noen av de sexy remediene:

En rekke naturmidler hevder også å få opp potensen:

Spansk flue: Som navnet tilsier er dette et remedie spanjolene brukte for å få fart på fyrigheten. Det navnet imidlertid ikke tilsier, er at dette slett ikke er en flue, men en bille. Billeavføringen tørkes, males til pulver og spises som det reneste Viagra. Billen er veldig giftig og irriterer urinrøret, noe som fører til økt blodtilstrømning. Det resulterer i noe som kan minne om en ereksjon, men som visstnok skal være ganske smertefull. Billen er faktisk så giftig at folk har dødd av bruken.

Foto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer


Tigerpenis-suppe: I Asia er dette tradisjonelt en glimrende rett for den som føler seg litt slapp og daff nedentil. Men tigre er utrydningstruede dyr, og derfor er pensissuppen rådyr samtidig som det selvfølgelig ikke er lov å lage den. Med tanke på at tigerparringen bare varer i 15 sekunder kan man jo også lure på hvilken effekt den faktisk har.

Selpenis: De edlere delene på hvilken som helst sel skal visstnok også hjelpe mot impotens. Det tror i hvert fall mange asiater.

Les også: Potensen på topp i sommer:

Slangeblod: Du husker kanskje scenen i filmen The Beach der Leonardo DiCaprio drikker slangeblod? Nå foregår riktignok handlingen i Thailand, men ifølge kinesernes tradisjonelle medisin skal slangeblod være ypperlig for å få fart på soverommet. Jo farligere slangens gift er, jo bedre er blodet.

Reinsdyrgevir: Japanerne derimot holder en knapp på reinsdyrgevir. Det pulveriserte geviret skal visstnok være et vidundermiddel for potensen, og eksporteres i store mengder fra nord til frustrerte elskovssyke i øst.

Les mer på Lommelegen: Tryllemidler for bedre sex

Avokado: Aztekerne i Sentral-Amerika ga den grønne frukten navnet testikkel på grunn av formen og fordi de henger i par på avokadotreet. Det er ingenting som tilsier at avokadoen inneholder stoffer som øker lysten, det er rett og slett utseendet som pirrer lysten.

Sjokolade: En bit sjokolade eller to kan faktisk være så himmelsk i seg selv at du nesten omkommer av nytelse, og en av to kvinner vil faktisk ha sjokolade framfor sengekos. Forskning viser riktignok at sjokolade inneholder stoffer som gjør at vi føler velvære, men som ikke direkte gjør oss kåte. Indianerne i regnskogen i Sør-Amerika drakk imidlertid sterk og bitter kakao til den store gullmedalje for å øke libidoen.

Honning: I det gamle Persia drakk nygifte et mjød laget av honning en hel måned etter bryllupet for å komme i det rette humøret og for å sikre ekteskapet en god start. Dette ble visstnok kalt honningmåneden, og er bakgrunnen for engelskmennenes honeymoon (hvetebrødsdagene).

Paddeskinn: Som mange av de andre elskovsremediene får vel ikke akkurat tanken på paddeskinn det til å krible i underlivet. Men rusmiddelet San Chu som er laget av skinnet til en giftig, kinesisk padde, har faktisk rykte på seg for å sette fart på sexlysten. På begynnelsen av 90-tallet forårsaket imidlertid paddeskinnet fire dødsfall etter at det ble solgt i USA under navnet ”Stone and Rock Hard”. Så kanskje like godt å heller satse på å kysse frosken enn å spise den, dersom du skulle ramle over en.

Les også: Disse saboterer sexlivet ditt

Først opprettet: 24.07.2007
Sist redigert: 18.10.2007