Mastercard-kunder flås på Posten

Vi har i flere artikler vist at det er penger å spare på å utnytte den rentefrie betalingsutsettelsen du får når du handler med kredittkort. Når du trekker kredittkortet slipper du også å betale transaksjonsgebyret.

Mastercard-kunder flås på Posten

  1. Så mye koster Mastercardet deg på posten

Dette er i alle fall slik kredittkort selskapene sier det er. I praksis kan dette koste deg dyrt.

En av våre lesere fikk nemlig en svært sur overraskelse etter å ha brukt Mastercardet sitt til å betale for en pakke på Posten.

På fakturaen viste det seg at banken hans hadde trukket et svært høyt gebyr for transaksjonen. Det som kunden trodde var en gebyr-fri handel, ble nemlig sett på som et kontantuttak.

Resultatet var at leseren ble belastet med et gebyr på 90 kroner

Dårlige unnskyldninger

Vi ringte leserens bank, DnB, for å få en forklaring på dette urimelige gebyret.

Der sa de at selv om kundene ikke engang ser kontantene, blir alle slike transaksjoner på Posten regnet som kontantuttak, og gebyrbelagt deretter.

Det betyr at du bør tenke deg om to ganger før du drar kredittkortet ditt på Posten. Har du bestilt en CD til 100 kroner på postoppkrav, vil gebyret være like høyt som selve prisen, og alle pengene du sparte går rett i lomma på bankene.

Posten selv skyver ansvaret over på kredittkort selskapet, men Ketil Fidheim i Europay, som er ansvarlig for Mastercard i Norge, benekter at det er deres ansvar at bruken av kortet deres blir så dyrt.

–For at betalingen av slike tjenester skal bli gebyrfritt på Posten, må Posten inngå en brukerstedsavtale med Europay. Dette betyr at Posten må gå inn i en rolle der de garanterer for betalingen, en rolle som de tydeligvis ikke ønsker å ta på seg.

Taperen er nok en gang postkunden som må betale dyrt på grunn av Postens manglede serviceinnstilling.

Konklusjon

Moralen må derfor være at du IKKE bruker ditt Mastercard til å betale dine pakker på Posten, ikke engang Mastercardet du har fått av Posten!