Massasje som smertestillende

Med en god massasje har du muligheten til å lindre mange små og store problemer. Og særlig for eldre mennesker kan massasje gi god smertelindring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stadig flere mennesker vender seg til gode massører som et supplement til fysioterapeuter og kiropraktorer. Grunnen til det er en stadig økende forståelse for at massasje kan gi god lindring av forskjellige slags smerter.

Effektiv smertelindring
Det er den amerikanske American Massage Therapy Association som påstår dette i nettmagasinet WebMD.

De har gjennomført en undersøkelse med intervjuer av over 1000 mennesker som har gått til en offentlig godkjent massør. Svarene de fikk viser at 91% av de spurte mener at massasje kan være effektivt for å redusere smerter.

Massasje er kjent for å kunne redusere smerter ved leddgikt, fibromyalgi og overanstrengte muskler. Ved muskelplager kan mange unge bli raskt bedre av massasje alene mens eldre mennesker i større grad bør kombinere massasje med riktig trening.

Mer populært hos eldre
Og det er særlig de eldre som har fått øynene opp for massasjens velsignelser. Over halvparten av de over 65 år i undersøkelsen gikk til massør som en del av et program hos fysioterapeut for å lindre smerter og stive muskler.

- De eldre har virkelig fått en økt forståelse for fordelene ved massasje. Og behovet for massasje øker da også når vi blir eldre. Riktig behandling kan bedre sirkulasjonen, utløse endorfiner som hever humøret og motvirke tretthet, sier massør Brenda Griffith som er president i den amerikanske foreningen for massører.

Mozon 22.10.2003

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!