Maskiner for løs kaffe

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Isomac Zaffiro
(8500 kroner)

FunksjonFaktaKommentar
ESPRESSO  
Vanntemperatur87-94° CStabil og bra temperatur
Tid 14-15 s ved boksmalt kaffe. 26-28 s ved finere malt kaffe.For kort med boksmalt kaffe, ellers bra.
Temperatur nylaget espresso67-70° C 
Visuelt inntrykkLys til gylden crema ved "boksmalt" kaffe. Ved bruk av finere malt kaffe blir cremaen kompakt, gylden og fin. 
   
   
STEAMING AV MELK  
Vann som bør tømmes fra steamarm.40 ml 
Steamfunksjon 3 dl.melk70° C etter 50 s 
Vann i steamUbetydelig 
Kvalitet på melkeskumFint, mykt blankt melkeskum. 
   
ANNETMaskinen er enkel å rengjøre, men er en maskin for viderekomne.Lang steamarm gir pluss. Steamfunksjonen må ikke stå på når man trakter espresso.
Andre fakta: Effekt 1425 w. Varmeplaten blir god og varm. Pris er veiledende. Kilde: Norsk Kaffeinformasjon
Alessi Coban RS03
(5960 kroner)

FunksjonFaktaKommentar
ESPRESSO  
Vanntemperatur73-89° CFor lav
Tid 16-30 sEnkoppsfilteret gir for kort tid, tokoppsfilteret gir for lang.
Temperatur nylaget espresso66-75° C 
Visuelt inntrykkOK farge, men noe tynn. Crema bærer preg av oversekstrahering som kan relateres til lang traktetid. 
   
   
STEAMING AV MELK  
Vann som bør tømmes fra steamarm.Ikke registrert. 
Steamfunksjon 3 dl.melk65° C etter 100 sek. 
Vann i steamUbetydelig 
Kvalitet på melkeskumLitt tynt skum. 
   
ANNETGod og enkel betjening. Vanntank kan tas av for etterfylling, men muligens noe vanskelig å renholde inni (trang åpning). Steamutstyr unødig vanskelig å demontere for rengjøring. Finere malt kaffe enn "boksmalt" egner seg ikke.
Andre fakta: Effekt 1300 w. Ingen varmeplate for kopper. Pris er veiledende. Kilde: Norsk Kaffeinformasjon
C3 Café Italia
(3350 kroner)

FunksjonFaktaKommentar
ESPRESSO  
Vanntemperatur81-105° CVarierende, ustabil temperatur.
Tid 13-25 sOftest for kort traktetid.
Temperatur nylaget espresso68-71° C 
Visuelt inntrykkLys, tynn crema. Bedre med finere malt kaffe enn "boksmalt". 
   
   
STEAMING AV MELK  
Vann som bør tømmes fra steamarm.80 ml 
Steamfunksjon 3 dl.melk70° C etter 120 s 
Vann i steam50 ml etter 120 s 
Kvalitet på melkeskumTynt. Mye vann i skummet. 
   
ANNETMye søl med vann og kaffe. Det ligger mye vann igjen i filterholder etter trakting, antagelig pga dobbelbunn i filteret.
Andre fakta: Effekt 1000 w. Varmeplate for kopper. Pris er veiledende. Kilde: Norsk Kaffeinformasjon
Gaggia Classic Coffee
(4500 kroner)

FunksjonFaktaKommentar
ESPRESSO  
Vanntemperatur87-92,5° CStabil, riktig temperatur
Tid 12-14 s ved boksmalt kaffe, 23-25 s ved finere malt kaffe.For kort ved boksmalt kaffe, eller bra.
Temperatur nylaget espresso67-73° C 
Visuelt inntrykkTynn, lys crema ved bruk av boksmalt kaffe. Ved bruk av finere malt kaffe blir cremaen kompakt, gylden og fin. 
   
   
STEAMING AV MELK  
Vann som bør tømmes fra steamarm.10 ml 
Steamfunksjon 3 dl.melk3 dl får temperatur lik 67° C etter 100 s, 2 dl får temperatur lik 68° C etter 60 s 
Vann i steamMinimalt  
Kvalitet på melkeskumBra skum 
   
ANNETEnkelt betjeningspanel. Tungvint å ta ut vanntank for å rengjøre. Hendig spillbrett å tømme/rengjøre. Maskinen har lite steam igjen etter å ha steamet 3 dl melk i 100 s.
Andre fakta: Effekt 1425 w. Varmeplaten blir god og varm. Pris er veiledende. Kilde: Norsk Kaffeinformasjon.
Gaggia Coffee
(3350 kroner)

FunksjonFaktaKommentar
ESPRESSO  
Vanntemperatur85-97° CVariable, ustabile temperaturer
Tid 16-17 s ved boksmalt kaffe. 21-24 s ved finere malt kaffe. For kort ved boksmalt kaffe. Brukbart, men noe kort også for finere malt kaffe.
Temperatur nylaget espresso74-80° C 
Visuelt inntrykkLys til gylden crema, men tynn. Best resultat ved finere malt kaffe. 
   
   
STEAMING AV MELK  
Vann som bør tømmes fra steamarm.18 ml 
Steamfunksjon 3 dl.melk70° C etter 85 s 
Vann i steamUbetydelig 
Kvalitet på melkeskumBra skum 
   
ANNETEnkelt betjeningspanel.Tungvint å ta ut vanntank. Forøvrig er maskinen enkel å rengjøre.
Andre fakta: Effekt 1425 w. Varmeplaten blir god og varm. Pris er veiledende. Kilde: Norsk Kaffeinformasjon.
Isomac Giada
(4890 kroner)

FunksjonFaktaKommentar
ESPRESSO  
Vanntemperatur84-96° CForholdsvis bra temperatur
Tid 12-24 sKortest traktetid ved "boksmalt" kaffe
Temperatur nylaget espresso71-75° C 
Visuelt inntrykkTynn, lys crema ved bruk av "boksmalt kaffe". Mer gylden ved finere malt kaffe. 
   
   
STEAMING AV MELK 
Vann som bør tømmes fra steamarm.35 ml 
Steamfunksjon 3 dl.melk70° C etter 90 s 
Vann i steam10 ml etter 90 s 
Kvalitet på melkeskumLitt tynt pga kort steamarm. Det bør steames mindre mengder. 
   
ANNETEnkel å bruke.Enkel å rengjøre.
Andre fakta: Effekt 1000 w. Varmeplaten blir god og varm. Pris er veiledende. Kilde: Norsk Kaffeinformasjon.
Isomac Zaffiro
(8500 kroner)

FunksjonFaktaKommentar
ESPRESSO  
Vanntemperatur87-94° CForholdsvis bra temperatur
Tid 14-15 s ved boksmalt kaffe. 26-28 s ved finere malt kaffe.For kort med boksmalt kaffe, ellers bra.
Temperatur nylaget espresso67-70° C 
Visuelt inntrykkLys til gylden crema ved "boksmalt" kaffe. Ved bruk av finere malt kaffe blir cremaen kompakt, gylden og fin. 
   
   
STEAMING AV MELK  
Vann som bør tømmes fra steamarm.40 ml 
Steamfunksjon 3 dl.melk70° C etter 50 s 
Vann i steamUbetydelig 
Kvalitet på melkeskumFint, mykt blankt melkeskum. 
   
ANNETMaskinen er enkel å rengjøre. Lang steamarm gir pluss. Steamfunksjonen må ikke stå på når man trakter espresso.En maskin for viderekomne.
Andre fakta: Effekt 1425 w. Varmeplaten blir god og varm. Pris er veiledende. Kilde: Norsk Kaffeinformasjon.
Krups Vivo 880
(1199 kroner)

FunksjonFaktaKommentar
ESPRESSO  
Vanntemperatur78-99° CVarierende, ustabil temperatur.
Tid 28-32 s ved doble shots og bruk av "boksmalt" kaffe. 23 s ved enkle shot og bruk av finere malt kaffe.Passe tid.
Temperatur nylaget espresso69-76° C 
Visuelt inntrykkLys, tynn crema. 
   
   
STEAMING AV MELK  
Vann som bør tømmes fra steamarm.Ikke registrert 
Steamfunksjon 3 dl.melk65° C etter 100 s 
Vann i steam20 ml etter 100 s 
Kvalitet på melkeskumLager for mye luft i skummet. Luftig og porøs. Store bobler. 
   
ANNETLett å betjene, lett tilgjengelig vanntank. Doble shots ved finmalt kaffe går ikke fordi det blir for mye og kompakt kaffe å presse vannet gjennom.
Andre fakta: Effekt 1150 w. Ingen varmeplate for kopper. Pris er veiledende. Kilde: Norsk Kaffeinformasjon.
La Pavoni Espresso Inn
(5450 kroner)

FunksjonFaktaKommentar
ESPRESSO  
Vanntemperatur88-100° CFor varm i store deler av traktetiden
Tid 20-24 sTiden er litt kortere ved bruk av "boksmalt" kaffe enn finere malt kaffe.
Temperatur nylaget espresso63-74° C 
Visuelt inntrykkFin crema. 
   
   
STEAMING AV MELK  
Vann som bør tømmes fra steamarm.30 ml 
Steamfunksjon 3 dl.melk60° C etter 90 sek 
Vann i steamUbetydelig 
Kvalitet på melkeskumBra 
   
ANNETEnkelt betjeningspanel. Steamer lett å ta ut, men både den og filterholderen er vanskelig å rengjøre. 
Andre fakta: Effekt 950 w. Ingen varmeplate for kopper. Pris er veiledende. Kilde: Norsk Kaffeinformasjon.
Rancilio Silvia
(5300 kroner)

FunksjonFaktaKommentar
ESPRESSO  
Vanntemperatur89-95° CStabil, men litt høy temperatur
Tid 11-13 s ved "boksmalt" kaffe. 23-26 s ved finere malt kaffe. For kort til boksmalt kaffe, ellers bra.
Temperatur nylaget espresso71-74° C 
Visuelt inntrykkVed "boksmalt" kaffe er cremaen ikke så verst sett i forhold til den korte traktetiden. Ved finere malt kaffe er cremaen jevn og gylden. 
   
   
STEAMING AV MELK  
Vann som bør tømmes fra steamarm.30 ml 
Steamfunksjon 3 dl.melk70° C etter 45 s 
Vann i steamUbetydelig 
Kvalitet på melkeskumFint, mykt og jevnt skum. Meget god steamfunksjon. 
   
ANNETFå elementer, lett å rengjøre. Overflate i rustfritt stål.Vanntank lett tilgjengelig. Man bør bruke finere malt kaffe enn den du får på boks.
Andre fakta: Effekt 1100 w. Varmeplate for kopper blir god og varm. Tevannsfunksjon. Pris er veiledende. Kilde: Norsk Kaffeinformasjon.
Rowenta Adagio ES180
(1698 kroner)

FunksjonFaktaKommentar
ESPRESSO  
Vanntemperatur88-98° CGenerelt for varm.
Tid 27-30 sFor lang.
Temperatur nylaget espresso73-76° C 
Visuelt inntrykkTynn, lys crema.  
   
   
STEAMING AV MELK  
Vann som bør tømmes fra steamarm.Ikke registrert. 
Steamfunksjon 3 dl.melk60° C etter 180 sek 
Vann i steam30 ml (10% økning av væske) etter 180 sek. 
Kvalitet på melkeskumSuppete, tynt melkeskum 
   
ANNETMå tippe på maskinen for å tømme spillbrettet som er fastmontert. Forvarming tar 30 sek. Kaffe malt på profesjonell kvern blir for fin.
Andre fakta: Effekt 1060 w. Ingen varmeplate for kopper. Pris er veiledende. Kilde: Norsk Kaffeinformasjon.
Saeco Aroma Nero Inox
(2495 kroner)

FunksjonFaktaKommentar
ESPRESSO  
Vanntemperatur76-103° CUstabil temperatur
Tid 15-22 sLitt kort..
Temperatur nylaget espresso68-74° C 
Visuelt inntrykkTynn, lys boblete crema ved bruk av "boksmalt" kaffe. Noe bedre ved finere malt kaffe. 
   
   
STEAMING AV MELK  
Vann som bør tømmes fra steamarm.32 ml 
Steamfunksjon 3 dl.melk70° C etter 87 s 
Vann i steamUbetydelig. 
Kvalitet på melkeskumBra. 
   
ANNETGod og enkel betjening. Vanntank kan tas av for etterfylling. Crema-forsterker er umulig å få rengjort skikkelig. Turbo-steameren har mange løse deler.
Andre fakta: Effekt 1300 w. Varmeplate for kopper blir god og varm. Pris er veiledende. Kilde: Norsk Kaffeinformasjon.