Maskiner for kaffeputer/løs kaffe

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Brasilia Lady (7800 kroner)
FunksjonFaktaKommentar
ESPRESSO  
Vanntemperatur90-96° CStabil, men litt høy temperatur
Tid 10 - 15 s (kaffeputer og boksmalt kaffe). 22 - 25 s (finmalt kaffe)For kort, men passe for finmalt.
Temperatur nylaget espresso72-76° C 
Visuelt inntrykkCremaen er lys og forholdsvis tynn ved bruk av "boksmalt" og kaffeputer. Finmalt kaffe gir gylden, marmorert crema med fin høyde og stabilitet. 
KapasitetGod 
   
STEAMING AV MELK  
Vann som bør tømmes fra steamarm45 ml 
Steamfunksjon 3 dl.melk70° C etter 80 s 
Vann i steamUbetydelig 
Kvalitet på melkeskumFint, mykt skum 
KapasitetMan må vente til maskinen igjen er varm før neste steaming,  
   
ANNETEnkel maskin å betjene. 
Andre fakta: Effekt 1200 w. Pris er veiledende. Kilde: Norsk Kaffeinformasjon
DeLonghi Bar 41 - Norma
(1995 kroner)

FunksjonFaktaKommentar
ESPRESSO  
Vanntemperatur88-100° CVarierende, ustabil temperatur
Tid 17-26 sTraktetiden er lengst ved bruk av finmalt kaffe.
Temperatur nylaget espresso60-68° C 
Visuelt inntrykkLys, tynn crema ved bruk av kaffeputer. Fyldigere og mørkere crema ved bruk av finmalt kaffe. 
   
   
STEAMING AV MELK  
Vann som bør tømmes fra steamarmUbetydelig 
Steamfunksjon 3 dl.melk70° C etter 90 s 
Vann i steamUbetydelig. 
Kvalitet på melkeskumBra, men litt boblete 
   
ANNETBra. Turbo-steamer har kuleledd som gjør det enkelt å svinge på steam-armen. 
Andre fakta: Effekt 1100 w. Automatisk melkeskummer og egen melkebeholder. Pris er veiledende. Kilde: Norsk Kaffeinformasjon
DeLonghi Bar 51 - Carmen
(2995 kroner)

FunksjonFaktaKommentar
ESPRESSO  
Vanntemperatur84-98° CVarierende temperatur.
Tid 11 s med kaffeputer, 13-26 s med løs kaffe.For kort tid med kaffeputer og boksmalt kaffe. Bedre med finere malt kaffe.
Temperatur nylaget espresso60-68° C 
Visuelt inntrykkLys, tynn crema ved bruk av kaffeputer, mer gylden ved bruk av finere malt kaffe. 
   
   
STEAMING AV MELK  
Steamfunksjon 3 dl.melk61° C etter 75 s 
Vann i steamLar seg ikke måle. 
Kvalitet på melkeskumFint skum. 
AnnetPluss for egen vanntank til steam. 
   
ANNETAutomatisk melkeskummer gjør det lett å steame melk. Maskinen må demonteres ved rengjøring.
Andre fakta: Effekt 1650 w. Pris er veiledende. Kilde: Norsk Kaffeinformasjon
DeLonghi Bar 200
(3495 kroner)

FunksjonFaktaKommentar
ESPRESSO  
Vanntemperatur74-87° CFor lav.
Tid 14-15s med kaffeputer. 35-40s ved bruk av løs kaffe. For kort tid med puter, for lang tid med løs kaffe.
Temperatur nylaget espresso60-68° C 
Visuelt inntrykkVed bruk av puter blir cremaen lys og litt tynn, men bedre enn ved bruk av løs kaffe. 
AnnetDet synes som om maskinen passer best for kaffeputer, selv om tiden blir kort. 
   
STEAMING AV MELK  
Steamfunksjon 3 dl.melk66° C etter 120 s 
Vann i steamIngenting som følge av eget lukket system. 
Kvalitet på melkeskumFint skum. Bra resultat til å være så enkel. 
KapasitetJevnt bra. 
   
ANNETAutomatisk melkeskummer gjør det lett å steame melk. Velg skum eller oppvarming som du vil. Man må ha egen skrutrekker for å få ut gummi-vannfordeler ved bruk av løs kaffe.Maskinen har mange deler som skal rengjøres.
Andre fakta: Effekt 1700 w. Automatisk melkeskummer og egen melkebeholder. Temperatur på varmeplate er for lav. Pris er veiledende. Kilde: Norsk Kaffeinformasjon
Francis Francis X1
(4490 kroner)

FunksjonFaktaKommentar
ESPRESSO  
Vanntemperatur71-78° CAlt for lav.
Tid 17-18 sFor kort.
Temperatur nylaget espresso71-76° C 
Visuelt inntrykkFinest crema ved bruk av kaffeputer. Ferdigmalt kaffe på boks gir lys, tynn crema, den nykvernete gir litt mørkere crema. 
AnnetKaffen må ikke presses for hardt. Ved doble shots får man ujevn fordeling av kaffemengde i koppene. 
   
STEAMING AV MELK  
Vann som bør tømmes fra steamarm.32 ml 
Steamfunksjon 3 dl.melk65° C etter 175 s 
Vann i steamUbetydelig 
Kvalitet på melkeskumBra skum 
   
ANNETEnkel å rengjøre, men merk at turbo-steamer må plukkes fra hverandre.Spillbrettet er for løst.
Andre fakta: Effekt 1100 w. Varmeplate for kopper fungerer dårlig fordi den er buet og gir dårlig kontaktflate.Pris er veiledende. Kilde: Norsk Kaffeinformasjon
Krups Artese 03
(2799 kroner)

FunksjonFaktaKommentar
ESPRESSO  
Vanntemperatur92-115° CSvært ustabil temperatur.
Tid 12-14 s med puter, 28-40 s med løs kaffe.Kort traktetid ved bruk av puter. For lang ved bruk av "boksmalt". Vannet kommer ikke gjennom ved finere malt.
Temperatur nylaget espresso70-86° C 
Visuelt inntrykkLys, tynn crema. 
AnnetKaffe finere malt enn kaffe på boks egner ikke. 
   
STEAMING AV MELK  
Vann som bør tømmes fra steamarm.Ubetydelig 
Steamfunksjon 3 dl.melk80° C etter 180 s. For varmt. Temperaturen ligger over 70° C fra start. 
Vann i steam56 ml 
Kvalitet på melkeskumSuppete. Luktet kokt melk. 
   
ANNETDet kreves spesialnøkkel for å rengjort filterholderen. Filterholderen er vanskelig å få på plass. Steamarm er for kort.  
Andre fakta: Effekt 1165 w. Pris er veiledende. Kilde: Norsk Kaffeinformasjon
Saeco Magic Cappuccino Plus
(2995 kroner)

FunksjonFaktaKommentar
ESPRESSO  
Vanntemperatur84-104° CUstabil temperatur. Trakter du flere espressoer faller temperaturen og du må vente 10-15 sek.
Tid 15-16 s med puter, 20-30 s med løs kaffe.For kort med puter.
Temperatur nylaget espresso70-78° C 
Visuelt inntrykkTynn lys crema ved både pods og "boksmalt" kaffe. Ved bruk av finere malt kaffe er espressoen synlig overekstrahert. Kan relateres til høy temperatur. 
   
   
STEAMING AV MELK  
Vann som bør tømmes fra steamarm.10 ml 
Steamfunksjon 3 dl.melk54° C etter 60 med aut. melkeskummer. 70° C etter 120 s med steamarm. 
Vann i steamMinimalt 
Kvalitet på melkeskumGreit 
   
ANNETLett å fylle vanntank.Fastmontert crema-"forsterker" i filterholder er vanskelig å holde ren p.g.a dens konstruksjon. Automatisk melkeskummer må plukkes fra hverandre.Lav steamarm gjør at du må steame i kopp eller liten mugge.
Andre fakta: Effekt 950 w. Automatisk melkeskummer. Tevannsfunksjon. Varmeplaten blir god og varm. Pris er veiledende. Kilde: Norsk Kaffeinformasjon