Maskin avslører falske smil

En ny oppfinnelse kan avsløre om du virkelig smiler i telefonen - og om smilet er ekte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er det ikke lenger mulig å lage sure grimaser når du tar telefonen. For et japansk firma har ifølge nyhetsbyrået Reuters oppfunnet et program/en maskin som kan avlese om du virkelig smiler. Det skriver MetroXpress.

Sur eller søt smileyordning?

Alle må smile

Maskinen analyserer ansiktstrekk, slik at rynker rundt øyne og munn - samt hvor stort mellomrom det er mellom leppene, kan vise om det virkelig er et smil rundt munnen din. Det skal være mulig å gjenkjenne smilet på en tiendedels sekund, og til og med vurdere det på en skala fra 1 til 100.

Men hva kan dette så brukes til? Jo, ifølge firmaet kan maskinen blant annet brukes i digitalkameraer, slik at man er sikker på at fellesbildet bli tatt når alle smiler. Og det kan vel være lurt? For hvem har et fellesbilde der alle smiler samtidig?

Smil, du har vunnet

Er det ekte?

Oppfinnelsen skal også kunne hjelpe roboter med å avlese om mennesker er glade. Og videre skal den kunne måle om servicemedarbeidere nå også husker et smil til kunden. Maskinen skal til og med kunne vurdere om smilet nå er ekte nok, eller om det er falsk.

Så kom igjen McDonalds-medarbeidere og andre i bransjen - gi oss et skikkelig smil :-)

Skrekk-service i kommunene

Kilde: Metroxpress.dk.

Aktuelt: