Marens vurderinger

Vi har testet personlige trenere.

Mosjonist Maren Synnevåg har testet personlige trenere (PT) hos tre treningssenter i Oslo: SATS, Elixia og Oxigeno. Her kan du se hvordan hun vurderer de ulike.

Treningssentrene var gjort oppmerksomme på at de deltok i en gruppetest for DinSide.no. Alle treningssentrene ble bedt om å behandle Maren som en vanlig kunde.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen

SATS

I SATS trente jeg med personlig trener 3 ganger. Jeg fikk et meget godt inntrykk av det relativt nye senteret på Schous plass. Både barnepass, betjening og fasiliteter levde opp til forventingene om et svært moderne treningssenter.

Jeg fikk også en personlig treningsdagbok med hjemmelekse for hver gang, og fikk målt kroppssammensetning av apparatet Tanita MC-180. Her fikk jeg vite muskelmasse i kg, fettmasse i kilo og prosent, hvileforbrenning i kcal, total vannmengde i kroppen, fordeling av muskelmasse (kroppsbalanse), bukfett (visceralt fett).

SATS Foto: Per Ervland
SATS Foto: Per Ervland Vis mer


Den personlige treneren jeg fikk tildelt hadde lang erfaring som PT og var i tilegg utdannet fysioterapeut. Han hadde åpenbart store kunnskaper om trening, og mente jeg burde fokusere på øvelser for å styrke overkroppen. Jeg sa at jeg gjerne ville bli kjørt hardt da jeg i utgangspunktet er ganske godt trent. Både den første og andre gangen trente vi kun styrke i apparatsalen. Jeg synes at treningen var noe monoton og kjedelig, og at det minnet meg mye om såkalte treningsveiledningstimer man får gratis på treningssentrene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det positive med SATS trener var at han var meget nøye på at jeg skulle gjøre øvelsene helt korrekt, og han fulgte nøye med underveis. Ettersom treningen foregikk kun i aparatsalen med andre var det til tider litt distraherende med musikk og andre som skravlet.

I utgangspunktet skulle denne testen kunne brukes som om jeg var en reell kunde. Jeg synes ikke at opplegget og oppfølgingen jeg fikk på SATS bar preg av det. Selv om jeg sa at jeg var åpen for alternative øvelser var det kun lagt opp til styrke i apparatsalen.

Pluss:

Høy faglig kompetanseEgen PT-bokMeget nøye på gjennomførelse av øvelser

Minus:

Til tider monoton og kjedelig trening Ikke like god til å "lese" kundens behov og personlighet Ikke like interessert og entusiastisk Manglende oppfølging


Marens vurderinger

Terningkast: 4

Oxigeno

Oxigeno på Grunerløkka i Oslo er et trivelig, lyst og åpent senter. Her gjennomførte vi seks økter. Fasilitetene er svært moderne og hyggelige med egen kafe og lounge til de trenende. Barnepass, apparater og hyggelig service, gjorde at vi fikk et godt helhetsinntrykk av senteret.

Oxigeno. Foto: Per Ervland
Oxigeno. Foto: Per Ervland Vis mer


Min personlige trener hadde et veldig engasjement for faget sitt. Han lyttet og var interessert i at jeg skulle nå mine målsettinger og ’"leste" meg godt. For hver time hadde han forberedt seg med et eget spesialopplegg med navnet mitt på. Det innebar at jeg ble testet i flere øvelser. Stille lengde eksplosivitet i beina, hinderløype, intervall og styrkeøvelser i sal.

For hver treningstime hadde han holdt av et eget rom til oss, noe jeg opplevde som mer eksklusivt ennå bare trene i stor sal. Dette gjorde at vi fikk mer plass til alternative og morsomme, men svært harde øvelser. Han var også meget flink til å variere øvelsene for hver gang slik at jeg ikke ble lei. Jeg fikk tett oppfølging og han passet nøye på at jeg gjorde hver øvelse riktig.

Pluss:

Faglig kompetanse Interesse, entusiasme og forberedelse Bruk av alternative og morsomme øvelser Evne til å pushe

Minus:

Litt treg på oppfølging av e-post og tilbakemeldinger


Marens vurderinger

Terningkast: 5

Elixia Colosseum

Elixias personlige trener virket meget motivert for å bli testet av DinSide, og ga tidlig utrykk for at dette var noe han prioriterte seriøst og at han ville behandle meg som en "vanlig" kunde. Jeg gjennomførte inbody-testen på første treningsøkt og dermed var vi i gang. Her var det ingen kjære mor, og selv under første testtrening fikk jeg skikkelig kjørt meg med intensiv styrke og kondisjonsprogram der det var lite rom for hvile.

Elixia. Foto: Per Ervland
Elixia. Foto: Per Ervland Vis mer


Han la opp et program med kosthold og forslag til trening og tøyeøvelser jeg kunne gjøre utenom PT-timene. Han var den enste som ga meg et seriøst og gjennomtenkt program for bekkenbunn, med illustrasjoner og instruksjon.

Øvelsene Elixias trener brukte var høyst effektive , men likevel nye og varierte. Han brukte for eksempel bokseteknikker, catslidematter, strikker, tunge baller, men også enkle gymøvelser med egen vekt. Vi konsentrerte oss for det meste om styrketrening, i hovedsak av armer og skuldre og øvre del av korsrygg, men også rygg, mage og bein. Det var ikke snakk om mange repetisjoner, men maks uttelling - tunge vekter og få repetisjoner.

Elixias trener presenterte alltid noe nytt for hver trening og det var mange overraskelsesmomenter gjennom de ukene vi holdt på. Elixias trener var den som "leste" meg og mine behov på best måte, og jeg ble stadig pushet hardere og hardere. Han var den eneste av PT'ene i testen som gjentatte ganger ringte og sendte e-poster om hvordan det gikk både med trening og gjennomførelsesevne. Dette gjorde meg svært motivert til å oppnå de målene jeg hadde satt meg.

Pluss:

Engasjementet, entusiasmen og oppriktigheten Meget godt forberedt før hver time og et skreddersydd opplegg for meg Evnen til å ’’lese’’kundens behov Varierte og morsomme alternative øvelser med god effekt Oppfølging og motivasjon underveis Faglig kompetanse

Minus:

Til tider mye folk på senteret og en del støy


Marens vurderinger

Terningkast: 6

Mykjemeir

DinSide har tidligere latt to mosjonister teste PT-tjenestene hos Mykjemeir på Lysaker ved Oslo. Testpersonene Stine Okkelmo og Eigil Knudsen Ingnes var begge fornøyde med opplegget og entusiasmen hos trenerne, og syntes opplegget ga mer treningslyst. Men begge uttaler i testartikkelen at de mener det er i dyreste laget.

Her kan du lese hele artikkelen: Et blodslit for å bli sprek

Marens vurderinger

Terningkast: 5

Personlige trenere til test

  1. Marens vurderinger