Marcus fikk hjelp mot migrenen

TEKSTANNONSE: I flere år har Marcus Nordli (15) vært plaget med migreneanfall på grunn av matvareintoleranse. På det verste var han borte fra skolen en dag hver uke. I dag - et knapt år etter at han begynte på et naturprodukt - er han mye bedre.

Publisert
Sist oppdatert

Marcus fikk hjelp mot migrenen
TEKSTANNONSE: I flere år har Marcus Nordli (15) vært plaget med migreneanfall på grunn av matvareintoleranse. På det verste var han borte fra skolen en dag hver uke. I dag - et knapt år etter at han begynte på et naturprodukt - er han mye bedre.

- Nå har jeg migrene bare en gang i måneden cirka, sier 15 år gamle Marcus Nordli fra Oslo.

Fordi han lider av matvareintoleranse - og ikke tåler melkeprodukter og sukker - må han være svært forsiktig med hva han putter i seg. Får han i seg for mye av det kroppen hans ikke tåler, kommer migrenen tvert.

Moren hans, Trine Nordli, som driver en helsekostbutikk i Oslo, har stadig prøvd å finne noe som kunne hjelpe sønnen. I fjor ble hun anbefalt å prøve Moducare, som skal virke styrkende på immunforsvaret. Hun bestemte seg for å prøve, og i dag mener både hun det er tydelig å se at Marcus er langt friskere enn tidligere.

Eksem, magetrøbbel og migrene

- Antagelig har Marcus hatt matvareintoleranse helt siden han var spedbarn. Som liten hadde han mye eksem, og senere fikk han mageproblemer. Når han kom i tenårene fikk han også masse eksem i hodebunnen og i ansiktet, og mistet hud under føttene, sier Trine Nordli.

Migreneanfallene kom først for noen år siden. Men de var til gjengjeld ganske så tøffe for den unge gutten. Stadig måtte han holde seg hjemme fra både skole og fritidsaktiviteter.

- Mange ganger hadde han migrene allerede når han våknet om morgenen, sier moren, og legger til at anfallene etter hvert ble verre og kom oftere.

- Det har vært veldig slitsomt å ha det slik, sier Marcus bekreftende. Han er en aktiv gutt som både spiller håndball og trompet. Tidligere var han ofte borte fra treninger og øvinger på grunn av sykdom. Men nå er situasjonen annerledes:

- Han begynte på dette naturproduktet i begynnelsen av desember i fjor, og allerede i slutten av januar merket vi en bedring. Fra januar og frem til i sommer har han bare hatt migrene et par ganger, sier moren.

Må passe på hele tiden

- Jeg føler meg helt klart bedre, sier Marcus Nordli.

I tillegg til å ta naturmedisin går han til soneterapi hver tredje uke. Som en følge av matvareintoleransen har han også måttet legge om på kostholdet, og trappet ned på melk- og sukkerprodukter. Selv om han er bedre, må han hele tiden være forsiktig slik at han ikke spiser noe som forårsaker migrene.

- Fordi han har dårlig immunforsvar så får han alt mulig av influensaer og forkjølelser. Så det er ikke bare migreneanfallene som forårsaker at han må være borte fra skolen. Men immunforsvaret hans er mye bedre nå, mener moren.

Ifølge importøren Nordic Nature Pharma foreligger det fjorten års forskning på såkalte immunologiske effekter av Moducare, som viser at naturpreparatet styrker immunforsvaret og balansen mellom de ulike cellene i immunsystemet.

Skal øke motstandskraften

Naturpreparatet kommer ifølge nettstedet Healthy Immunity fra Sør-Afrika, hvor det er utviklet gjennom flere år og klinisk testet ved Stellenbosch University i Cape Town.

Ifølge den norske importøren kan det brukes av alle som ønsker å øke motstandskraften sin, og som plages av at deler av immunsystemet er overaktivt. For eksempel personer som lider av allergier, eller såkalte autoimmune lidelser som for eksempel leddgikt, cøliaki, MS og Sjøgrens syndrom.

En autoimmun lidelse kan best beskrives som en sykdom som medfører at immunforsvaret angriper celler og vev i den samme kroppen som det skal forsvare.

- Moducare gjør at immunforsvaret kan slå seg på og av etter behov, slik det skal, sier
Ingeborg Bugge, som er fagsjef i Nordic Nature Pharma.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer