Maraton for astmatikere

Har du lyst til å løpe maraton, men sliter med astma? Nå har du sjansen.

Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF) inviterer, sammen med Norges Friidrettsforbund og AstraZeneca AS, seks astmatikere til maraton. Deltakerne vil trene mot New York Marathon i november neste år.

Tidligere studier har vist at astmatikere bør trene.

Viktig med riktig bruk
NAAF ønsker å sette fokus på hvor viktig fysisk aktivitet, trening og rett bruk av astmamedisin kan være.

En undersøkelse gjort av NAAF viser at 75,9 prosent av norske astmapasienter er usikre på om de bruker medisinen riktig.

De utvalgte deltakerne vil følge et nøye tilrettelagt program som er utarbeidet av maratontrener Thor Helland fra Norges Friidrettsforbund. Deltakerne vil også følges av lege og friidrettstrener Tadeusz Tomala.

Halvparten av alle astmaanfall kan unngås dersom pasienten selv regulerer medisinbruken etter svingninger i sykdommen, viser undersøkelser.

Utarbeides veileder
Det vil også utarbeides en treningsveileder for kroppsøvingslære, trenere, helsepersonell, personer med astma og deres pårørende.

Deltakerne skal være mellom 18 og 45 år gamle, ha moderat til alvorlig astma og bruke astmamedisin. De må være i forholdsvis god form og være vant til å trene og ha lyst til å løpe og å vise seg fram. Deltakerne skal heller ikke ha gjennomført maraton før.

Treningsstart er i januar 2007. Treningssamlingene vil finne sted i Oslo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan melde deg på via www.naaf.noeller www.astmamaraton.no

Stadig flere barn og unge i Norge får astma. Les mer her:

 

Mozon.no, 09.12.2006