Mange venter på iPhone 4

Men nå venter også noen på SIM-kortet.

Mange nordmenn sitter allerede med den nye iPhone-versjonen, men de ettertraktede nye SIM-kortene må skaffes fra mobiloperatøren. Foto: Øivind Idsø
Mange nordmenn sitter allerede med den nye iPhone-versjonen, men de ettertraktede nye SIM-kortene må skaffes fra mobiloperatøren. Foto: Øivind Idsø Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

iPhone 4 har skapt ordrekaos, og noen får ikke telefonen før i oktober. Nå er enkelte mobiloperatører også i ferd med å gå tomme for SIM-kortet du trenger for å kunne bruke telefonen til å ringe, surfe og sende tekstmeldinger.

Mange går rett til Apples nettbutikk og kjøper iPhone 4 der - uten abonnement. Men du kan ikke bare videreføre abonnementet ditt sånn helt uten videre, fordi telefonen krever et annet SIM-kort, såkalt Micro SIM.

SIM-kortet er først og fremst mindre. I tillegg har kortet fått bedre lagringsplass, og det skal også være lagt inn bedre sikkerhetsfunksjoner og kontrollfunksjoner.

TEST: Apple iPhone 4

Ventetid hos Ventelo

- Det stemmer at vi har hatt større pågang enn vi har beregnet, sier kommunikasjonssjef i Ventelo Heidi Egede-Nissen til DinSide.

Hun bekrefter at Ventelo ligger etter med levering av Micro SIM til kunder som har kjøpt telefoner som krever dette.

- Ventetiden gjelder først og fremst for bedriftskundene, sier Egede-Nissen.

Hos Ventelos kundeservice opplyser de at kundene kan regne med å ha Micro SIM i hende innen slutten av september.

Tomt hos OneCall

Mobiloperatøren OneCall har også i skrivende stund problemer med å lever Micro SIM.

- Vi er tomme nå. Vi har hatt, men de gikk fort ut igjen, og nå regner vi med å få inn nye kort i løpet av uken, opplyser damen på kundeservice.

Husk også at dersom du skal bytte fra en mobiloperatør til en annen og beholde det samme nummeret, så kan denne overføringen ta inntil 14 dager. I så fall vil du måtte vente like lenge på nytt SIM-kort.

Hør med mobiloperatøren

Flere av mobiloperatørene, blant annet NetCom, har tidligere i sommer vært tomme for Micro SIM, men NetCom kan nå opplyse om at de ikke har noe problem med å levere nye SIM-kort til alle som trenger det.

Dersom du kjøper en iPhone 4 uten abonnement bør du undersøke om mobiloperatøren din umiddelbart kan tilby deg riktig SIM-kort hvis du vil ha glede av telefonen med en gang. Et alternativ er å bytte mobiloperatør dersom du ikke har bindingstid på abonnementet ditt.

- Ta kontakt med mobiloperatøren din for å få tilsendt et Micro SIM, bekrefter Andreas Rødland i Apple overfor DinSide.

DinSides MOBILKALKULATOR

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!