Påskefjellet eller Paris? Begge er fortsatt mulige alternativer.
Påskefjellet eller Paris? Begge er fortsatt mulige alternativer.Vis mer

Mange muligheter for siste-liten påske

Du tror kanskje du er for sent ute? Vil du reise på charter eller med fly, kan det stemme. Men det finnes fortsatt noe å hente av feriemuligheter en uke før det bryter løs.

Det er ikke bare julen som kommer som kastet på oss. Også påskeferien har det med å være rett rundt hjørnet før du aner det. Og da sitter du der, med en uke å gå på, og kjenner angsten for hjemmepåsken trykke deg ned. Tiden er med andre ord inne til å kaste seg over telefonen for å sikre seg restplasser og annerledes påskereiser. At de fortsatt finnes, har vår lille stikkprøve avslørt.

Chartermareritt

Drømmer du om en svipptur til Mallorca eller Roma som pakketurist, må du nok tenke på nytt. Star Tour melder at markedet er så godt som støvsugd for pakkereiser i påsken. Hverken byferier eller mer tradisjonelle sydenreiser er ledige, dersom du ikke har maks flaks og finner en godt gjemt restplass som noen har sagt fra seg i siste liten.

Også rett etter påske er det snaut med flyseter å oppdrive ut av landet, forteller markedsavdelingen hos Star Tour.

Rutefly gir bedre muligheter

Mens charterselskapene fortsatt kunne skaffet mer kunder om de hadde hatt plass, er det fremdeles rutefly med ledige seter både innenlands og ut av landet forteller Siv Meisingseth hos SAS. Til de fleste europeiske storbyer er det en del ledige seter. Unntakene er spanske reisemål, og Roma. Begge deler er helt utsolgt. Skal du reise i Norge, kan du faktisk få rabatterte billetter innen Sør-Norge. Relativt godt med plass altså. Skal du bevege deg mellom landsdelene, kan problemet bli større. Det er lite lavprisbilletter å få fra sør til nord den 26. og 27. mars, og likeledes andre veien den 4. og 5. april.

Hege Hogstad hos Color Air forteller at det er relativt godt med ledige flyseter innenlands. Unntaket er fly inn til Oslo den 5. april. London-ruten holder på å fylles opp til påsken, men kapasiteten dit er god den 4. og 5. april.

Vil du vite priser på innenlands flyturer kan du sjekke DinSides Flypriskalkulator.

Sats på Skagerrak

Enklere ser det ut til å være for den som satser på danskebåten. Hos DFDS Scandinavian Seaways, som går fra Oslo til København, er det fortsatt noen få ledige lugarer og bilplasser lørdag 27. og søndag 28. mars. Men deretter er det fullt med unntak av tirsdag 30. mars som har noen få ledige plasser. Reiser du med bil og fire personer vil prisene være fra 1990 kroner tur/retur.

Også Color Line forteller at det fortsatt er ledige plasser på snarveien til kontinentet. På ruten Oslo-Hirtshals kan du reise uten å overnatte på båten. Da koster det fra 790 kroner tur/retur på ukedager og fra 1500 tur/retur i helgen. Reiser du med nattbåter koster en lugar fra 50-70 per person i uken og 110-120 i helgen. De travleste dagene er fredag 26. , lørdag 27. og onsdag 31. mars. Alle dagene finnes det fortsatt både bilplass og lugarer ledig, selv om det begynner å bli få plasser. De andre dagene før påskehelgen er det fortsatt brukbart med ledige plasser.

Ta bilen til kontinentet

Reiser du så med bil over til Danmark er veien kort til hyggelige reisemål på det europeiske kontinentet. I de fleste land der har ikke påsken den samme "lukkede" form som vi kjenner her hjemme. Derfor kan du lett finne både aktiviteter og hoteller med god plass og greie priser. Og butikker og restauranter i byene er som regel åpne akkurat som ellers.

For barnefamilier kan det være et tips at de fleste fornøyelsesparker i Tyskland åpner 1. april. Eller hva med å feire påsken i Paris i år? Eller Berlin? Bare tid og lommebok setter grensene her.

Tradisjonell hyttepåske

Det er også, tro det eller ei, fortsatt mulig å spore opp hytter, hotellrom og leiligheter på snødekte fjell i påsken. En liten sjekk fredag formiddag viser at flere populære skiområder fortsatt kan oppvise ledige overnattingsmuligheter.

På Beitostølen kan du for eksempel bo i flunkende nye leiligheter på Beito Gjestegard midt i sentrum. Bookingservice forteller at det koster fra 4.500 kroner for en leilighet for to personer i påsken. Selv om det i skrivende stund er 15 ledige leiligheter, forteller Bookingservice at det ser ut som om de forsvinner fort nå. Først til mølla med andre ord.

Også på populære Hemsedal finnes det fortsatt ett og annet krypinn i påsken. På Lykkja Feriesenter finnes fortsatt enkelte leiligheter ledig. En leilighet for seks personer koster her ca. 11.000 kroner for påsken.

Annonser i Aftenposten i dag viser at det finnes enkelthytter og leiligheter tilgjengelig i flere populære områder som Valdres, Trysil, Rondane og Gol. Den som leter kan altså fortsatt finne, men regn med at det krever litt arbeid og tid. Regn også med at de beste hyttene og leilighetene ikke lenger er tilgjengelige.

Sparetips for fleksible

Syns du hyttepåsken blir for dyr og fjellet for fullt av folk, er det kanskje en idé å utsette fridagene til etter påske. Da faller prisene radikalt. Og med de snømengdene som har kommet i de fleste fjellområder i år, kan du trygt regne med å finne hvite skiløyper til langt ut i april og inn i mai.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.