Mai er årets farligste måned!

Svenskene har funnet ut at mai er årets farligste måned. Er du mellom 10 og 14 år og bedriver fritidsaktiviteter i et boligområdet en lørdag i mai, er sjansen størst for å bli skadet!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mai er årets farligste måned skal vi tro rapporten fra Socialstyrelsen i Sverige som har fått navnet Ehlass 2001 .

Ulykkene skjer oftest i boligområder. Soverommet er farligere enn garasjen og kjøkkenet. Idrettsplasser skal man også passe seg for, hvis du vil være på den sikre siden. Det farligste er allikevel idrettshaller, som er årsaken til de fleste ulykkestilfeller.

- Mer en halvparten av registrerte skader oppsto via fall av ulike slag. Men fall i trapper var ikke så dominerende som man trodde.
- Det nest vanligste var skader som oppsto ved at man kolliderte med ting eller andre menensker.
- Den tredje største årsaken til uhell og skader er at man skjærer seg, blir stukket eller klemmer, for eksempel en finger.

Fingrene skades oftest
At idrett medfører skader er allerede kjent. Men at mosjonering som for eksempel å gå en tur i rolig tempo også er årsaken til mange skader viste du kanskje ikke. Både idrett og turgåing var årsaken til 40 prosent av alle skadene i Sverige.

Når svenske sykehus får besøk er som oftest årsaken til dette fingre som er skadet. Føtter og knær hører også til de kroppsdelene som ofte blir skadet.

Mattis Koppang, mozon.no, 02.05.02

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!