Opphold i utlandet:

Må tilbakebetale 365.000 kroner til Nav etter Spania-opphold

En Nav-bruker sendte inn meldekort fra Spania. Nå må mannen i 40-årene betale tilbake 365.000 kroner.

NAV-KRAV: En mann som mottok penger fra Nav mens han bodde i Spania, er dømt til å betale tilbake 365.000 kroner. Foto: NTB Scanpix
NAV-KRAV: En mann som mottok penger fra Nav mens han bodde i Spania, er dømt til å betale tilbake 365.000 kroner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var våren 2013 at en mann fra Follo fikk innvilget arbeidsavklaringspenger fra Nav, skriver Østlandets Blad.

Mannens saksbehandler innvilget et reiseopphold til Spania på fire uker, uten at mannen ville miste retten til arbeidsavklaringspengene. I etterkant ble det avdekket at mannen hadde oppholdt seg i Spania et helt år. Nav krever at brukere som mottar dagpenger eller arbeidsavklaringspenger skal oppholde seg i Norge.

Nå er mannen dømt i Follo tingrett for grovt bedrageri, og må, i tillegg til å betale tilbake støttepengene, sone en fengselsdom på 90 dager. På grunn av den lange ventetiden før saken kom opp i tingretten, fikk mannen en kraftig strafferabatt. Dommen er ikke rettskraftig.

Dinside har tidligere fortalt om den sykemeldte mannen som måtte betale tilbake 137.000 kroner til Nav fordi han ikke hadde meldt ifra til etaten om utenlandsreisene sine på forhånd.

Her kan du lese mer om hvilke regler som gjelder om du mottar penger fra Nav og ønsker å reise til utlandet.

Nav har anmeldt svindel for over 160 millioner kroner i utlandet siden 2011. Sverige, Thailand og Spania er blant de landene som oftest går igjen i slike svindelsaker.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!