Dette er beskjeden fra Wagners nettsider i dag. Foto: Wagnersavoy.no
Dette er beskjeden fra Wagners nettsider i dag. Foto: Wagnersavoy.no Vis mer

Må søke om desemberlønnen

Wagner-ansatte har fått beskjed om å holde seg hjemme, og det kan ta flere måneder før lønnen er på konto.

Publisert
Sist oppdatert

I dag kommer du til stengte dører dersom du har tenkt å oppsøke en butikk i kleskjeden Wagner, og mange av de ansatte har fått seg en stor overraskelse.

– Jeg finner meg ikke i å bli behandlet på denne måten. Må jobbe masse ekstra i juletiden for så å få vite to dager før lønn at jeg må på NAV for å hente lønna mi, skriver en Wagner-ansatt til DinSide.

Han ønsker å være anonym, men har sendt oss e-posten som har gått ut til alle Wagner-ansatte:

Styret i Wagner Norge AS har dessverre sett seg nødt til å begjære oppbud i selskapet. En betydelig andel av butikkene har slitt med synkende lønnsomhet, og styret ser ikke lenger at det er muligheter for å redde selskapet fra konkurs , skriver Wagner i en e-post til sine ansatte.

Her blir det ingen aktivitet i dag. Butikkjeden er konkurs, og de ansatte har fått beskjed om å holde seg hjemme. Foto: Buskerud Storsenter
Her blir det ingen aktivitet i dag. Butikkjeden er konkurs, og de ansatte har fått beskjed om å holde seg hjemme. Foto: Buskerud Storsenter Vis mer


Må søke om lønnen

Wagner-ledelsen skriver videre at butikkene skal stenges umiddelbart, og at alle nøkler/adgangskort samles inn av butikkleder.

Lønn for desember 2010, samt lønn i oppsigelsestid og feriepenger må søkes dekket gjennom Lønnsgarantifondet. Det er vanligvis et krav at man melder seg arbeidsledig hos NAV for å har rett til lønn i oppsigelsestid gjennom Lønnsgarantiordningen, skriver Wagner videre.

Kan vente i mange måneder

–På grunn av mange konkurser og stor arbeidsbelastning må det nå påregnes rundt fire måneders saksbehandlingstid, men vi bestreber oss på å behandle sakene så raskt som mulig. Målet vårt er å behandle minst 80 prosent av sakene innen to måneder, sier Mette Bøhm, avdelingsdirektør i NAV Lønnsgaranti til DinSide.

Hun presiserer at det er viktig at all nødvendig informasjon følger med.

–Er ikke saken godt nok opplyst, eller det mangler dokumentasjon for kravene, vil det forlenge tiden før vi kan fatte vedtak.

Så, når utbetalingsvedtak foreligger, vil det av hensyn til internutiner i NAV ta cirka 14 dager før pengene står til disposisjon på bostyrers konto. Deretter skal bostyrer blant annet foreta skattetrekk før han/hun kan utbetale lønn til den enkelte søker.

43 butikker stengt

For deg som forbruker betyr konkursen at du møter stengte dører hos 43 Wagner-butikker rundt omkring i landet. Kjeden har blant annet ført merker som Jack's, Jack Ashore, Logic, Shine, Sisters, Dranella og Fransa.

Ifølge E24 hadde Wagner Norge i 2009 en omsetning på 177,2 millioner kroner, men de gikk med dundrende underskudd. Årsregnskapet for 2009 viste minus 10,1 millioner kroner.

Glem gavekort og tilgodelapper

DinSide har dessverre ikke lykkes å få tak i noen i Wagner-ledelsen i dag, men med konkursen og nedleggelsen av Wagner-butikkene, så kommer du ikke langt dersom du har gavekort eller tilgodelapper fra Wagner liggende. Disse pengene er trolig tapt.

Wagner skriver imidlertid til sine ansatte at styret er kjent med at det arbeides med å etablere et nytt selskap som ønsker å overta en del av butikkene.

Men gavekort gir du vel ikke bort?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer