Morsommere å være aktiv med riktig utstyr. Foto: Montasje
Morsommere å være aktiv med riktig utstyr. Foto: MontasjeVis mer

Må ha det?

Morsommere å være aktiv med riktig tilbehør.

Begynner joggeskoa å bli litt dølle og trimsykkelen synes kanskje litt monoton? Da er det kanskje på tide å investere i noe nytt og spennende på trimfronten.

Her er sju effekter som kan gjøre det litt morsommere å innta et aktivt 2009:

Wii Fit

Dataspill er ikke lenger det de en gang var ... Nå kan du spille deg slank og sprek i din egen stue, med Nintendoen som treningspartner og "coach". Med Wii Fit kan du utfordre kroppen med yoga, balansetrening, aerobic og styrketrening.

Men pass deg for den nye typen idrettsskader ....

Wii skader oss i stuen

Wii Fit - gjør hjemmetreningen litt festligere ... Foto: Nintendo Vis mer


16 prosent av DinSides lesere sier at de har skadet seg under spill med Nintendo Wii, ifølge en avstemning i denne artikkelen. 59 prosent sier de aldri har skadet seg, mens 26 prosent sier de aldri har spilt det.

Wii Fit koster 995 kroner, mens selve spillkonsollen koster 2295 kroner (priser hos Elkjøp på nett).

Sammenleggbar hjelm. Foto: Stash Vis mer


Sammenleggbar sykkelhjelm

Du er nok ikke alene om du har avsagt noen sjokkerende gloser over en uhåndterbar sykkelhjem som du må drasse rundt på når sykkelen er parkert ... Du kan jo ikke bare henge den på styret heller - da er den vel garantert borte når du kommer tilbake.

Da er denne sammenleggbare sykkelhjelmen redningen. Du klapper den ganske enkelt sammen til nesten halve størrelsen og har dermed muligheten til å putte den i veska (om veska er stor nok), eller den ligger i alle fall ganske godt i ro i hylla.

Den sammenleggbare hjelmen kommer fra britiske Stash, og koster 49,99 britiske pund ved kjøp på nettsiden getstash.com. Dette tilsvarer cirka 525 norske kroner.

Dette er en sykkelhjelm! Foto: Yakkay Vis mer


Kul sykkelhjelm

Dersom det ikke er sykkelhjelmens form som plager deg, men heller hjelmens utseende, så har du kanskje allerede fått med deg de danske hjelmene til Yakkay. Yakkay Smart One heter den friske sikkerhetsforanstaltnigen, som kan forvandles fra en "bollehjelm" til en smart hatt eller caps ved noen enkle håndgrep.

Hjelmene er til salgs i flere land i Europa, selvsagt også i Danmark - men ennå ikke i norske butikker. Du kan imidlertid handle hjelmen via nettbutikker, eksempelvis finner vi den til salgs hos cpx.dk

Innerhjelmen Smart One koster 599 danske kroner, og cover til hjelmen (som altså gjør den morsomme vrien) koster 299 danske kroner. Du kan velge mellom en mengde forskjellige modeller og farger. Totalprisen blir 898 danske kroner, eller 1144 norske kroner.

Foto: fitness-superstore.co.uk Vis mer


For deg på reise

Savner du treninga når du er på reise gjennom jobb eller privat? Da kan dette treningssettet for folk på farten være interessant. Det inneholder hoppetau og flere andre strikker som skal gjøre det mulig for å deg å trene forskjellige muskelgrupper. Nå er det ingen unnskyldning for ikke å få den daglige trimmen ...

Setter koster 29,35 britiske pund gjennom nettsiden fitness-superstore.co.uk. Dette tilsvarer 308 norske kroner.

Et annet alternativ er selvsagt å sjekke om treningssenteret du trener ved hjemme er medlem av en større kjede med flere sentre som du får tilgang til. Noen kjeder har søskensentre i mange europeiske land, og du kan trene der gratis eller mot en liten deltakeravgift.

Se vår pristest av treningssentre

Du slipper brystbånd med MF-180. Foto: Mark of Fitness Vis mer


Pulsklokke uten brystbånd

Pulsklokker blir stadig vanligere, men ulempen som mange kjenner på er at du gjerne må ha på deg et brysbånd for overvåking av hjerteslagene. Da er kanskje denne løsningen fra Mark of Fitness bedre; som du ser av bildet, har du et bånd rundt fingeren i stedet.

MF-180 har en veiledende pris på 119,99 dollar, eller 830 norske kroner.