Hvorfor ikke gjøre rentespørsmål litt mer spennende? Foto: Per Ervland
Hvorfor ikke gjøre rentespørsmål litt mer spennende? Foto: Per ErvlandVis mer

Lyst på 20 prosent rente?

Du kan sette penger på rentebeslutningen til klokken 13.00.

I dag er det igjen tid for rentemøte i Norges Bank. Flertallet av norske makroøkonomer tror på ytterligere kutt i styringsrenta på grunn av de høye pengemarkedsrentene og lavkonjunkturen vi nå ser starten på. De fleste spår at Norges Bank kutter med 0,5 prosentpoeng eller mer. Hvis du tror det samme, får du 1,20 i odds på pengene du satser.

Ferske målinger gjort av Reuters forteller at av 11 analytikere tror tre at Norges Bank vil holde renten uendret. To venter rentekutt på 0,25 prosentpoeng og seks tror mest på 0,5 prosentpoeng.

20 raske prosent

Det er NordicBet.com som gir deg mulighet til å gamble på rentebeslutningen. I dag er Norges Banks styringsrente på 5,25 prosent. Hvis du tror den blir 4,75 eller lavere, gir NordicBet en odds på 1,20. Det vil si at hvis du satser 1.000 kroner, blir du 200 kroner rikere hvis ekspertene har rett. Dette er en avkastning på 20 prosent.

Tror du derimot at styringsrenta går mindre ned enn 0,5 prosentpoeng etter rentemøtet i dag, gir dette 4,00 i odds, altså 3.000 kroner i gevinst om du satser 1.000. Dette er en avkastning på 300 prosent, men DinSide anbefaler imidlertid ikke at du satser penger på dette i dag.

Les også: Skandiabanken setter ikke ned renten

(Faksimile: NordicBet.com)Tror du som oss, på en ytterligere rentenedgang, får du 20% gevinst på pengene du satser. Foto: NordicBet.com
(Faksimile: NordicBet.com)Tror du som oss, på en ytterligere rentenedgang, får du 20% gevinst på pengene du satser. Foto: NordicBet.com Vis mer


Merk at oddsen er flytende og kan endre seg frem til kl 13.00. Da er det slutt for gambling på renta, som presenteres av Norges Banks hovedstyre kl 14.00 i dag.

Høy avkastning, høy risiko

Med synkende aksjekurser og dårlig avkastning på risikofylte fond, kan veddingen bli en attraktiv investering for deg som tør. Men det er selvsagt forbundet med risiko. Setter du penger på feil alternativ, taper du ikke bare gevinsten, men også alle pengene du satset. Du må derfor har råd til å tape.

Å opprette en konto hos NordicBet er gratis, og de belaster deg ikke for noen form for ekstra gebyrer ved utbetaling av en eventuell gevinst. Lotterigevinster av denne typen er skattefrie, men skal likevel oppgis i selvangivelsen hvis de har en verdi på 10.000 kroner eller mer.

Populær gambling

- Vi opplever en strøm av folk som vil sette penger på dette, og hvis vi er sent ute med å presentere oddsen, blir vi nedringt og mast på av folk som lurer på hvor det blir av, sier Kim Rud Petersen i NordicBet.

Han har merket en økt interesser for å satse penger på andre ting enn sportsresultater, og gambling på styringsrenta har blitt populært.

- Dette har vel ikke vært et veldig lukrativt tilbud for oss så langt. Vi tror mange venter til de siste ekspertene har uttalt seg i media, og da merker vi en dramatisk endring i oddsen. Inntil i går var oddsen på henholdsvis 1,8 og 1,9, forteller Petersen.

Han sier at flere tusen personer nå vedder om styringsrenta foran hvert rentemøte.

Les også: Eier ikke Gjedrem magamål?

Tror du renta går opp eller ned i dag? Følg rentebeslutningen kl 14.00 på DinSide.no