Lurt på bordell

Mange klager på kortmisbruk.

 Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen dro på bordell under oppholdet sitt på Gran Canaria. Der fikk han tilbud om en privat stund med en av stedets damer. Da han ikke hadde kontanter, fulgte kvinnen ham i minibanken. Han tok ut 1.193 kroner for så å følge med kvinnen til hennes værelse på stedet.

Velg riktig kredittkort

Under bordell-besøket ble det tatt ut ytterligere 5.169 kroner fra minibank. Det ble tastet korrekt kode på første forsøk og det ble forsøkt tatt ut penger ytterligere seks ganger, men det var da ikke dekning på kortet.

Mannen passet ikke godt nok på kortet sitt under sitt opphold på Gran Canaria, mener hans bankforbindelse og Bankklagenemna.

Foto: Hans Kristian Krogh-Hansen
Mannen passet ikke godt nok på kortet sitt under sitt opphold på Gran Canaria, mener hans bankforbindelse og Bankklagenemna.

Foto: Hans Kristian Krogh-Hansen Vis mer


Mannen sier at det to ganger under hans besøk, som varte cirka en halvtime, kom inn en person. Dette kommer frem, fordi mannen klaget forholdet inn for Bankklagenemnda.

Kortholderen fraskriver seg ansvaret for de uttakene som beløper seg til 5.169 kroner og mener han enten ble lurt av den prostituerte kvinnen og hennes medhjelpere, eller at det var påmontert kopieringsutstyr i bankomaten.

Kredittkort sikrest i utlandet

Banken mener på sin side at mannen opptrådte grovt uaktsomt: han har muliggjort kortmisbruket gjennom å taste koden i selskap med en prostituert - som for øvrig var pådriver for transaksjonen. Banken krever at mannen dekker dette beløpet.

Bankklagenemnda var splittet i sitt syn på saken: Flertallet mente at mannen brakte seg selv i en situasjon der stor aktsomhet var påkrevet. Han verken sørget for å skjule inntastingen godt nok, eller passet godt nok på kortet mens han besøkte kvinnen.

Mindretallet mente at kortholderen ble utsatt for et avtalt samarbeid mellom folk
på stedet på en måte han ikke kunne forutse.

Nemndas vedtak slår fast at mannen kan holdes ansvarlig for