Ti hester i stallen er bedre enn en hest i stuen, eller?
Ti hester i stallen er bedre enn en hest i stuen, eller?Vis mer

Lur hestekur?

Er du forsikret dersom barna dine drar en hest inn i stuen?

Det er sikkert mange som har stilt seg selv spørsmålet i det siste: Er du egentlig forsikret hvis junior drar en hest med inn i stuen, og noe blir ødelagt?

Forsikringsselskapet If's nye reklame viser en søt liten jente som har tatt med Mons hjem. Til foreldrenes store forskrekkelse er Mons ikke en søt liten katt, men en stor brun hest.

Rolig, det ordner seg

Ifølge reklamen kan foreldrene ta det helt med ro. Rolig, det ordner seg, er det nye slagordet til forsikringsselskapet. Underforstått, ødelegger hesten noe, dekker forsikringen skadene.

- Hensikten med reklamefilmen er å vise en underholdende og uventet situasjon. Det er en fantasihistorie, sier pressetalskvinne i If, Emma Elisabeth Vennesland.

Vennesland påpeker at skader som påføres av kjæledyr ikke er dekket av forsikringen.

- Men vi oppfatter ikke hesten i reklamen som et kjæledyr. Og i utgangspunktet vil situasjonen derfor være dekket av forsikringen, sier Vennesland.

Hun fremhever at skaden ikke dekkes dersom det foreligger grov uaktsomhet.

- Jeg kan ikke gi noen konkrete eksempeler på hva som vil være grovt uaktsomt i dette tilfellet. Men enhver sak er unik, og vil derfor vurderes individuelt, sier pressetalskvinnen.

Villa i Vesta

En vanlig innboforsikring i Vesta vil ikke dekke skadene som en hest i stuen forårsaker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Men har man tegnet en ekstradekning, en såkaldt VillaEkstra-forsikring, vil man få dekket skadene dersom det ikke foreligger uaktsomhet, sier informasjonsdirektør i Vesta, Ingrid Holm Svendsen.

Uaktsomt

- Umiddelbart vil jeg si at man ikke er forsikret. Det må betegnes som uaktsomt å dra en hest inn i stuen, sier informasjonssjef i Gjensidige Nor Forsikring, Øystein Thoresen.

Ifølge Thoresen ville hvert tilfelle likevel blitt behandlet individuelt.

- Er det barn som er så pass små at de ikke skjønner at det er galt, vil forsikringen kunne dekke forholdet likevel, sier han.

Hold mons ute

Så kanskje det er lurt å be ungene om å holde mons og hans venner utenfor. Selv om alt går greit i reklamen, er det altså ikke HELT sikkert at "alt ordner seg".