Er Ludo mobil abonnementet for deg? Vi har testet med vår kalkulator.
Er Ludo mobil abonnementet for deg? Vi har testet med vår kalkulator. Vis mer

Ludo mobil med i teten

Ludo Mobil har gode priser, men ikke for alle mobilbrukere.

Publisert
Sist oppdatert

Det er en ny mobilaktør på markedet, nemlig Ludo mobil, Chess-gründeren Idar Vollviks siste satsing.

Ludo mobil lanserer et helt nytt konsept innen mobilabonnementer som går ut på at du kan bygge ditt eget abonnement basert på hvor mange ringeminutter og tekstmeldinger du trenger i løpet av en måned. Snittprisen blir lavere jo større pakke tekstemeldinger og ringeminutter du bestiller.

Ludo mobil tilbyr abonnementstypene Ludo Rød, Blå, Gul og Grønn, og det er Ludo Blå som er det abonnementet du kan sette sammen selv. Ludo Mobil går hardt ut og hevder de er svært konkurransedyktige, og vi har selvsagt lagt de nye abonnementene inn i vår mobilkalkulator

1-kronesmobil? Sjokkerende lite lønnsomt!

Hvor billig er Ludo sammenlignet med de andre aktørene? Her er hva vi fant:

Lite forbruk:
La oss si du ringer 4 min per dag, og at hver av samtalene varer i 2 minutter. Videre sender du 3 sms og 1 mms per dag. Du surfer ikke med mobilen.

Med dette forbruket er det Tele 2 Sheriff som kommer best ut i vår mobilkalkulator hvor forbruket vil koste deg 808 kroner per år. Beste Ludo-abonnement er Ludo Gul som havner på en 6. plass med 1.679 kroner per år.

Ludo mobil med i teten


Middels forbruk:
La oss si du ringer 20 minutter per dag, og at hver av samtalene varer i 5 minutter. Videre sender du 10 sms og 2 mms per dag. Du surfer noe med mobilen, omtrent 1 MB per dag.

Med dette forbruket er det One Call Full Pakke som kommer beest ut med en årspris på 5.282 kroner. Beste Ludo-abonnement er Ludo Rød, som kommer på en 2. plass, mens 3. og 5. plassen på lista går til henholdsvis Ludo Blå og Ludo Gul.

Ludo mobil med i teten


Høyt forbruk:
La oss si du ringer 60 minutter per dag, og at hver av samtalene varer i 10 minutter. Videre sender du 15 sms og 5 mms per dag. Du surfer med mobilen, omtrent 5 MB per dag.

Med dette forbruket er det One Call Full Pakke som kommer best ut med en årspris på 11.301 kroner. Beste Ludo-abonnement er Ludo Gul, som havner på en 13. plass med 20.425 kroner i året.

Ludo mobil med i teten


Hyppig ringing:
Ludo Mobil reklamerer med å være billigst for dem som ringer hyppig og lenker til Telepriser.no og følgende forbruk: 374 minutter fordelt på 164 samtaler per måned, noe som innebærer at snittsamtalen varer i omtrent 2 minutter og 17 sekunder. Hvis du ringer ofte, men kort og videre sender 262 sms per måned, 6 mms per måned og laster ned 850 kB data per måned, vil Ludo Rød vinne testen med 2.814 kroner per år.

Ludo mobil med i teten


Men hvilket abonnement som passer for deg, avhenger av ditt personlige forbruk. Kanskje passer det ikke med noen av eksemplene over. Hva er det beste abonnementet for akkurat deg?

>>>Prøv DinSides mobilkalkulator

Telepriser.no er Post- og teletilsynets egen oversikt over alle mobilleverandørene og deres priser og tjenester. Vår mobilkalkulator beregner det samme. Noen mobilleverandører opererer fortsatt med ulike priser for dag- og kveldsringing og skiller mellom ukedager og helg. Vår kalkulator tar også hensyn til dette, noe Telepriser.no ikke gjør. Vår kalkulator tar imidlertid ikke hensyn til antall oppringninger til mobilsvar, noe Telepriser.no har med.

Svakheter ved begge kalkulatorene er at de ikke fanger opp hvor mye du ringer til samme nettleverandør som din egen. Noen operatører tilbyr nå gratis tellerskritt hvis du ringer til andre med samme nett (leverandør) som deg selv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer