Lover deg superrabatter

Groupon MyCityDeal har etablert seg i Norge og reklamerer med inntil 90 prosent rabatt. Uten at kundene forplikter seg til noe som helst. For godt til å være sant?

MyCityDeal skal tjene sine penger på å være mellomledd mellom deg og forretninger som ønsker å øke sin omsetning. Selskapet lover store rabatter. Foto: Karoline Brubæk
MyCityDeal skal tjene sine penger på å være mellomledd mellom deg og forretninger som ønsker å øke sin omsetning. Selskapet lover store rabatter. Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ideen bak MyCityDeal er i korte trekk å være mellomledd mellom selgere som ønsker økt omsetning - og forbrukere som ønsker gode tilbud. Med andre ord: MyCityDeal oppsøker forretninger og tjenestetilbydere (heretter "selgere") og tilbyr disse tilgang til sin egen medlemsmasse.

Selgere som blir med på leken, gjør en avtale med MyCityDeal om å selge et spesifikt produkt eller tjeneste til en rabattert pris. Produktet eller tjenesten legges så ut på MyCityDeal sine sider.

Hvis et tilstrekkelig antall medlemmer forplikter seg til å kjøpe varen eller tjenesten, vil "dealen" bli gjennomført. Medlemmene får tilsendt en verdikupong - og selgeren betaler MyCityDeal en viss provisjon per kunde selskapet har skaffet selgeren.

Internasjonalt konsept

 Foto: Groupon.no
Foto: Groupon.no Vis mer


Genialt? Ja, i hvert fall hvis vi skal tro MyCityDeal, som opplyser at eieren Groupon er representert i hele 140 byer i 23 land. På verdensbasis oppgir selskapet å ha hele 5 millioner medlemmer.

For noen uker siden etablerte selskapet seg i Norge med Oslo som første by. Ifølge MyCityDeal har de allerede oppnådd flere enn 15.000 medlemmer her i landet. Den 1. august vil selskapet åpne egne "avdelinger" i en rekke norske byer, deriblant Bergen, Trondheim, Drammen, Stavanger, Kristiansand og Tromsø.

Ingen kjøpeforpliktelser

Ifølge country manager Bredo Johansen er det fullstendig uforpliktende å melde seg inn. Det eneste medlemskapet i utgangspunktet innebærer, er daglige eposter som inneholder tilbud om såkalte dealer. Johansen anslår at medlemmene kan belage seg på mellom 365 og 450 tilbud årlig og opplyser at medlemmer når som helst kan melde seg ut.

«DinSide har lett med lys og lykte, men har fra et forbrukerperspektiv ikke klart å finne noen opplagt ulempe ved MyCityDeal. Har du?»


For at dealene som dukker opp skal realiseres, kreves det at et visst antall medlemmer velger å slå til. Ifølge Bredo Johansen vil det variere hvor mange som må melde sin interesse.

- I noen tilfeller så vil det holde med 20 medlemmer, i andre tilfeller vil det være 50. Forøvrig har alle dealene vi har presentert i Oslo blitt realisert, sier Johansen.

Kredittkort-reservasjon

Det å aktivt melde sin interesse for en deal er forpliktende, i den forstand at medlemmene må akseptere en kredittkort-reservasjon. Så snart dealen realiseres, trekkes beløpet fra kredittkortet og medlemmet får en verdikupong per epost.

I enkelte tilfeller vil selgeren i stedet sende produktet direkte til medlemmet. I slike tilfeller vil det oppstå fraktkostnader. MyCityDeal opplyser ikke på selve deal-siden hvor høye fraktkostnader som tilkommer, men Johansen garanterer at summen vil fremkomme tydelig før medlemmet aksepterer dealer hvor fraktkostnader er involvert.

Garanterer verdikupongen

 Foto: Groupon.no
Foto: Groupon.no Vis mer


Verdikupongen er ikke personlig og kan dermed gis bort i gave. Ifølge Johansen vil den vanligvis være gyldig i 12 måneder.

- Hva skjer om selgeren eksempelvis går konkurs før medlemmet får innløst verdikupongen?

- Hvis slike tilfeller skulle oppstå, vil vi garantere for at medlemmet får tilbake pengene sine, sier Johansen.

Garanterer rabattene

- I hvilken grad kan dere garantere at tilbudene dere tilbyr faktisk er gode? Og at rabattene dere oppgir faktisk er reelle?

- Vi kan selvsagt ikke garantere mot at det i fremtiden vil dukke opp tilbud som er enda bedre enn våre dealer. Det vi imidlertid garanterer, er at rabatten som oppgis er 100 prosent reell på avtaletidspunktet. Skulle vi oppleve eksempler på noe annet, vil vi i tilfelle selvsagt ta affære og rydde opp, sier Bredo Johansen.

DinSide har lett med lys og lykte, men har fra et forbrukerperspektiv ikke klart å finne noen opplagt ulempe ved MyCityDeal. Har du? Eller har du tvert i mot gode erfaringer med MyCityDeal? Send gjerne en epost til DinSide.no eller fortell i debatten under.

Les også:

  • Ikke for godt til å være sant
  • Stanset pakker fra superbillig nettbutikk