Lotterikjeltringer

NETT: Vår leser vant 1.2 millioner pund i National UK Lottery. Det var kun en hake: For å få pengene måtte han betale administrasjonsgebyrer på 520 dollar. Ren svindel selvsagt – se hvordan svindlerne går fram og styr unna.

[Ugjyldig objekt (NAV)]
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Økokrim advarer jevnlig godtroende nordmenn mot e-postmeldinger hvor mottaker får beskjed om at han eller hun har vunnet i et lotteri.

I følge Økokrim har flere nordmenn trodd at de har vunnet, og derfor tatt kontakt med lotteriet. Fellesnevneren er da at de får beskjed om å betale inn diverse gebyrer, for eksempel på noen hundre euro fordi de ikke har rett statsborgerskap, må dekke skattekrav, eller rene administrative utgifter, osv. osv.

På denne måten har enkelte betalt inn opptil hundre tusen kroner for å få ut gevinsten, og Økokrim advarer altså mot å ta kontakt med lotteriene. Grunnen er enkel - dette er rent bedrageri, noe også vår historie bekrefter:

DU har vunnet 1.2 millioner pund!

- Det hele startet med at jeg fikk en e-post fra National UK Lottery med beskjed om at jeg hadde vunnet 1.2 millioner pund, sier Ivan Løvheim til DinSide. E-posten var sendt fra en Mr. Alexander Williamson, som også hadde oppgitt sitt telefonnummer. Jeg snakket faktisk med Alexander Williamson og fikk dermed en adresse i London, hvor jeg kunne plukke opp vinnersjekken pålydende £1,2 millioner.

- De var nok klar over at utlendinger sjelden ville hente sjekken personlig, og jeg valgte derfor alternativ to: Å få pengene utlevert via kurer.

- Tilfeldigvis skulle jeg imidlertid til London en av de neste helgene, og sa at jeg ville komme ned på den oppgitte adressen, fortsetter Løvheim. Men det ville de selvsagt ikke ha noe av, og en Mr. Frank Goodman ble derfor involvert. Da jeg sjekket den oppgitte adressen var den i tillegg til Nigerias ambassade i London.

- Han representerte tilfeldigvis et ”courier”-firma som bekreftet at de vil hente vinnersjekken for meg, og sende denne til min adresse i Norge. Betingelsen var imidlertid at jeg måtte betale flere administrasjonsgebyrer, sier Løvheim. Totalt utgjorde disse 520 dollar, eller cirka 3.720 norske kroner.

- Jeg betalte selvsagt aldri dette beløpet, sier Løvheim til Dinside. Men dette er godt eksempel på hvor proffe disse svindlerne er, og at man bør passe på så man ikke blir lurt, avslutter Løvheim.

Trykk på lenkene til høyre for å se e-postene vår leser fikk fra svindlerne.

Merk: E-postene er på engelsk.

Kopi av vinnerdiplomet ser du her

[Ugjyldig objekt (NAV107010)]Flere svindelartikler finner du her: