Lørdag er siste klagefrist

Fikk du feil i skatteoppgjøret, er siste frist for å klage i dag.

Lørdag er siste frist for å klage på skatteoppgjøret som kom i juni. Dette kan gjøres elektronisk på Altinn.
Lørdag er siste frist for å klage på skatteoppgjøret som kom i juni. Dette kan gjøres elektronisk på Altinn. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Benyttet du deg av leveringsfritaket av selvangivelsen i vår og mener noe kan være feil? Eller har du fylt inn feil beløp selv? Fikk du skatteoppgjøret i juni er lørdag 10. august siste klagefrist på skatteoppgjøret for 2012.

>> Nå bør du sjekke nettbanken

Dette bør du sjekke nærmere

Ifølge Skatteetaten er det ingen begrensninger når det gjelder hva man kan klage på. Altså er det smart å finne frem skatteoppgjøret for en siste sjekk, om du ikke gjorde det da skattepengene kom.

– Det er viktig at man sjekker at skatteoppgjøret er blitt riktig. Hvis man mener det er feil i skatteoppgjøret, oppfordrer vi skattyter til å klage, sier fungerende kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten Anette Bjerke til DinSide.

Hun påpeker at det også er mulig å klage selv om det skulle være skattyter som har fylt inn en post feilaktig.

Generelt lønner det seg å se etter eventuelle feil i for eksempel skatteklasse, inntekt, formue, fradrag eller beregninger av skatter og avgifter.

Les også: Ikke ha for mye penger på konto

Slik klager du

Å klage på skatteoppgjøret høres kanskje tungvindt ut, men er enkelt å gjøre elektronisk ved å logge seg inn på Altinn ved hjelp av for eksempel BankID eller MinID.

– Husk å få tydelig frem hva du mener er feil, og en begrunnelse for klagen, understreker Bjerke.

Tidligere tall fra Skatteetaten viser at det absolutt kan lønne seg å sende inn en klage. Av samtlige 57.439 klager på skatteoppgjøret for inntektsåret 2011 fikk hele 84 prosent fullt medhold og 7 prosent fikk delvis medhold på klagen. Bare 9 prosent fikk avslag, forteller Annette Bjerke til DinSide.