Lørdag er siste frist for å klage på skatteoppgjøret som kom i juni. Dette kan gjøres elektronisk på Altinn.
Lørdag er siste frist for å klage på skatteoppgjøret som kom i juni. Dette kan gjøres elektronisk på Altinn. Vis mer

Lørdag er siste klagefrist

Fikk du feil i skatteoppgjøret, er siste frist for å klage i dag.

Publisert
Sist oppdatert

Benyttet du deg av leveringsfritaket av selvangivelsen i vår og mener noe kan være feil? Eller har du fylt inn feil beløp selv? Fikk du skatteoppgjøret i juni er lørdag 10. august siste klagefrist på skatteoppgjøret for 2012.

>> Nå bør du sjekke nettbanken

Dette bør du sjekke nærmere

Ifølge Skatteetaten er det ingen begrensninger når det gjelder hva man kan klage på. Altså er det smart å finne frem skatteoppgjøret for en siste sjekk, om du ikke gjorde det da skattepengene kom.

– Det er viktig at man sjekker at skatteoppgjøret er blitt riktig. Hvis man mener det er feil i skatteoppgjøret, oppfordrer vi skattyter til å klage, sier fungerende kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten Anette Bjerke til DinSide.

Hun påpeker at det også er mulig å klage selv om det skulle være skattyter som har fylt inn en post feilaktig.

Generelt lønner det seg å se etter eventuelle feil i for eksempel skatteklasse, inntekt, formue, fradrag eller beregninger av skatter og avgifter.

Les også: Ikke ha for mye penger på konto

Slik klager du

Å klage på skatteoppgjøret høres kanskje tungvindt ut, men er enkelt å gjøre elektronisk ved å logge seg inn på Altinn ved hjelp av for eksempel BankID eller MinID.

– Husk å få tydelig frem hva du mener er feil, og en begrunnelse for klagen, understreker Bjerke.

Tidligere tall fra Skatteetaten viser at det absolutt kan lønne seg å sende inn en klage. Av samtlige 57.439 klager på skatteoppgjøret for inntektsåret 2011 fikk hele 84 prosent fullt medhold og 7 prosent fikk delvis medhold på klagen. Bare 9 prosent fikk avslag, forteller Annette Bjerke til DinSide.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer