Lyst på denne? Flytter du sparepengene til Spania, kan den bli din. Foto: Faksimile Citroën.no
Lyst på denne? Flytter du sparepengene til Spania, kan den bli din. Foto: Faksimile Citroën.no Vis mer

Lokker sparere med gratis bil

Den spanske banken Banesto tar nye grep for å lokke sparere til seg.

Publisert
Sist oppdatert

I finanskrisetider er alt lov, og den spanske banken Banesto tenker nå ekstra kreativt for å sikre seg kapital. De tilbyr nå kundene en gratis bil hvis de åpner en rentefri sparekonto med lang bindingstid.

Banesto har for vane å tilby sine kunder små presanger som alt fra penner til datamaskiner og TV-er hvis de åpner sparekonto, men nå kan du i tillegg få en Piaggio scooter, eller en flunkende ny Citröen, skriver Financial Times.

Les også: Nå må DU imponere banken din

Haken er at den tiden Banesto har pengene dine på konto, så betaler de ingen renter til deg. De tilbyr imidlertid å ta seg av praktiske forhold som registrering og frakting av bilen.

Ikke for alle

Tilbudet om gratis bil gjelder selvsagt ikke alle sparekunder. For å være kvalifisert til et kjøretøy, må du sette inn mellom 18.000 og 160.000 euro, tilsvarende 150.000 til 1,3 millioner norske kroner, på sparekonto. Og pengene må stå på konto i minst to år.

Har du lyst på den fineste bilen, en Citroën C4, krever Banesto at du setter inn det høyeste beløpet og lar det stå på konto i tre år. Men banken tilbyr også mindre C2- og C3-modeller med lavere sparekrav.

Foreløpig tilbyr norske banker innskuddsrenter og ikke bil, men den spanske banken ønsker også norske kunder velkommen.

Se listen over de beste innskuddsrentene

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer