Lokker sparere med gratis bil

Den spanske banken Banesto tar nye grep for å lokke sparere til seg.

Lyst på denne? Flytter du sparepengene til Spania, kan den bli din. Foto: Faksimile Citroën.no
Lyst på denne? Flytter du sparepengene til Spania, kan den bli din. Foto: Faksimile Citroën.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I finanskrisetider er alt lov, og den spanske banken Banesto tenker nå ekstra kreativt for å sikre seg kapital. De tilbyr nå kundene en gratis bil hvis de åpner en rentefri sparekonto med lang bindingstid.

Banesto har for vane å tilby sine kunder små presanger som alt fra penner til datamaskiner og TV-er hvis de åpner sparekonto, men nå kan du i tillegg få en Piaggio scooter, eller en flunkende ny Citröen, skriver Financial Times.

Les også: Nå må DU imponere banken din

Haken er at den tiden Banesto har pengene dine på konto, så betaler de ingen renter til deg. De tilbyr imidlertid å ta seg av praktiske forhold som registrering og frakting av bilen.

Ikke for alle

Tilbudet om gratis bil gjelder selvsagt ikke alle sparekunder. For å være kvalifisert til et kjøretøy, må du sette inn mellom 18.000 og 160.000 euro, tilsvarende 150.000 til 1,3 millioner norske kroner, på sparekonto. Og pengene må stå på konto i minst to år.

Har du lyst på den fineste bilen, en Citroën C4, krever Banesto at du setter inn det høyeste beløpet og lar det stå på konto i tre år. Men banken tilbyr også mindre C2- og C3-modeller med lavere sparekrav.

Foreløpig tilbyr norske banker innskuddsrenter og ikke bil, men den spanske banken ønsker også norske kunder velkommen.

Se listen over de beste innskuddsrentene

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!