Pass på at du ikke betaler for tilleggsforsikringer du ikke trenger. Nå vil Remember card selge ransforsikring til sine kunder.
Pass på at du ikke betaler for tilleggsforsikringer du ikke trenger. Nå vil Remember card selge ransforsikring til sine kunder.Vis mer

Lokker med ransforsikring

- En unødvendig forsikring for folk flest, sier Jorge Jensen i Forbrukerrådet.

I et samarbeid med Chartis Insurance prøver kredittkortleverandøren Remember card å selge ransforsikring til sine kortkunder. Dette brevet kan du sannsynligvis kaste rett ned i papirgjenvinnings-kurven.

Ved uttak av kontanter i minibank med Remember, får du dekket opp til 10.000 kroner hvis uhellet skulle være ute
, står det i forsikringsvilkårene for ransforsikringen.

«Uhellet» er i dette tilfellet ran ved minibank, eller inntil 24 timer etter at du har tatt ut penger med Remember-kortet.

Dette er du imidlertid allerede mest sannsynlig godt forsikret mot.

>>>Ikke kryss av her! (Mange gjør det)

For det første: Generelle reiseforsikringer har som normvilkår at de i tillegg til tapt reisegods dekker "sjekker, billetter og pass med inntil kr xx per person hvis tapet ikke dekkes på annen måte, dessuten penger som sikrede bærer med seg med inntil kr xx per skadetilfelle".

«Dersom en hver enkelt hendelse skal forsikres separat, blir det umulig å være forbruker i forsikringsmarkedet.Jorge Jensen, fagpolitisk direktør i Forbrukerrådet»


Beløpet som dekkes, kan variere fra forsikringsselskap til forsikringsselskap, men hos for eksempel forsikringsselskapet If, får du 3.000 kroner dekket dersom ran inntreffer.

Hvis du har en helårs reiseforsikring, er du med andre ord mest sannsynlig dekket allerede.

For det andre: Generelle innbo- og løsøreforsikringer har også som normvilkår at de skal dekke skade ved "ran, overfall og napping av veske sikrede bærer med seg." Og i dette tilfellet er som regel dekningssummen mye høyere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her dekker for eksempel If 10.000 kroner av verdipapirer og penger som kommer bort som følge av ran, og 20.000 kroner dersom du har utvidet innbo- og løsøreforsikring. Veskenapping erstattes med opptil 16.000 kroner hos If, mens for eksempel TrygVesta erstatter veskenapping med opptil 20.000 kroner.

Hvis du har en innbo- og løsøreforsikring, er du med andre ord mest sannsynlig godt dekket allerede.

For det tredje: Dersom du skulle være så uheldig å bli frastjålet et kredittkort som følge av veskenapping eller ran ved minibanken, og dette kortet senere blir misbrukt, så vil banken dekke dette tapet. Dette gjelder såfremt du ikke har opptrådt grovt uaktsomt, for eksempel ved å skrive ned PIN-koden og legge den sammen med kortet.

Jorge Jensen er fagpolitisk direktør i avdeling finans i Forbrukerrådet. Foto: cf-wesenberg/kolonihaven.no
Jorge Jensen er fagpolitisk direktør i avdeling finans i Forbrukerrådet. Foto: cf-wesenberg/kolonihaven.no Vis mer


Merk deg at forsøk på å motta forsikringsutbetalinger fra flere selskaper for samme hendelse, regnes som forsikringssvindel. Hva skal du da med en egen ransforsikring?

- Unødvendig for folk flest

- Dette fremstår som en unødvendig forsikring for folk flest. Dersom en hver enkelt hendelse skal forsikres separat, blir det umulig å være forbruker i forsikringsmarkedet, sier Jorge Jensen i Forbrukerrådet til DinSide.

Generelt er Forbrukerrådet på vakt mot det de kaller overflødige tilleggsforsikringer. Mange forhandlere tilbyr kundene å tegne egne forsikringer på mobiltelefonen, dypfryseren eller brillene, men ofte er denne type forsikringer relativt dyre og dekningen svært begrenset, mener Forbrukerrådet.

Se også: Disse får ikke reiseforsikring

Klar over at mange har

Freddy Syversen i EnterCard Norge sier de er klar over at mange har ransforsikring allerede.

- Ja, vi er klar over dette. Remember var tidlig ute med å tilby denne typen forsikring, og mange andre tilbyr nå likelydende forsikringer, enten frittstående eller som en del av en forsikringspakke. Vi har valgt å beholde denne som en tilleggsforsikring da en del kunder ønsker den. Tanken bak Remembers konsept "you're in charge" er nettopp å la kunden selv velge. Vi vil fortesette å tilby tilleggsforsikringer og tilbud som øker kortets merverdi for kunden, sier Syversen.

Han forteller at Remember per i dag har 2.382 kunder som har tegnet ransforsikring.