Lokal "prisgaranti" på bensin

Shell går nye veier i kampen om bensinkundene. Sommerens "alle mann til pumpene"-konsept gir ekstraservice i god, gammel stil, og i går lanserte selskapet ubemannede stasjoner, med en slags lokal prisgaranti i bensinmarkedet.


Nytt lavpriskonsept

Rema-Reitan har kjøpt seg inn i Hydro-Texaco, og satser på mer mat i bensinstasjonhyllene. Rekordhøye oljepriser. Økt sommerutfart. Norske bilister skjelver i buksene, og frykter bensinpriser opp i 15 kroner literen. Som en motvekt til dette, lanserte Shell i går sin første i en kjede med lavprisbensinstasjoner: Shell Express. De nye stasjonene er ubemannet, og ved hjelp av et forbrukerdrevet innrapporteringssystem, har som mål å være billigst til en hver tid - i lokalmarkedet.

- Norske forbrukere er veldig fokusert på pris, og med lanseringen av de ubemannete bensinstasjonene ønsker vi å komme forbrukerne i møte, sier Jacob Olsbø, informasjonssjef i A/S Norske Shell til DinSide. - Når vi nå lanserer Shell Express vil vi bidra til at prisene blir lavere i hver enkelt stasjons lokalmarked.

Nye Shell Express.
Nye Shell Express. Vis mer


Innrapportering

Målet om å alltid være billigst, skal nås ved både egne, og forbrukerdrevne innrapporteringssystemer.

- Vi har opprettett en e-postadresse der forbrukerne selv kan kontakte selskapet dersom de ser at Shell Express ligger høyere enn andre i sitt lokalmarked, sier Olsbø.

Shell lover å senke priser når de får inn meldinger om lavere priser i lokalmarkedet - med det forbehold at de må være troverdige.

- Med e-postinnrapportering, vil det jo være en naturlig forsinkelse på når dere får vite om prisene. Hvor lang tid vil det gå før prisene blir oppdatert?

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi vil oppdatere prisene så snart som overhodet mulig - dette vil foregå sentralt, sier Olsbø. - Vi ser også på SMS-løsninger, slik DinSide har med sine bensinprislister.

Planen er å først se på responsen på e-postvarsling om priser, og eventuelt implementere et system for prisrapportering på SMS:

- I tillegg vil vi også ha våre egne prisinnhentingsrutiner, uavhengig av forbrukernes. Dette har alle Shell-stasjonene i dag, for å ha oversikt over det lokale markedet, sier Olsbø.

Lokale svingninger

At bensinprisene har store svingninger fra nærmiljø til nærmiljø, er et uomtvistelig faktum. Du trenger bare kaste et blikk på våre prislister for å se at dagens priser varierer med rundt en krone mellom bydeler - mens det kun er få øre som skiller bensinstasjonene som konkurrer med hverandre.

På Statoilstasjonen på Bøler i Oslo koster 95 blyfri 11,66 kroner literen, og ikke langt unna, på Tveita får du akkurat samme pris på Esso-stasjonen. Kjører du litt lenger, til Hydro-Texaco på Tåsen, koster bensinen 12,55 kroner, dagens dyreste på vår Oslo og Østlandet-listen. Den nærmeste stasjonen vi har registrert priser på i dag, Esso-stasjonen på Sogn, har, ikke uventet dagens nest dyreste pris på denne listen: 12,45 kroner literen.

Hva Shell regner som lokalmarked, eller konkurrerende stasjoner, er imidlertid litt vanskeligere å si. Utgangspunktet er, ifølge Olsbø, er de nærliggende stasjonene det ville vært naturlig å tanke på dersom de har billigere pris.

Det nytter altså ikke å sende e-postvarslinger om svinebillig pris nær Svinesund dersom du bor i Alta.

Blir det billigere?

De aller fleste bensinstasjonkjedene, også Shell, har i dag ulike former for rabatter og fordelsprogram, som gir opptil 30 øre i rabatter på pumpepris. Denne typen rabatter vil ikke bli gitt på Shell Express-stasjonene.

- Vil dere ta hensyn til de andre stasjonenes ulike rabatter når dere går inn i priskrigen?

- Vår prismatching går på pumpepris. Målet er å matche billigste pris på en bemannet stasjon. Det ville blitt alt for komplisert dersom vi også skulle måtte ta hensyn til alle de ulike rabattene som gjelder, sier Olsbø.

Du bør altså trekke fra den rabatten du eventuelt får, fra prisen på den lokale stasjonen før du sammenligner. Men dessverre ikke før du kan rapportere inn. Innrapporterte priser må være pumpepris.

Hvor er stasjonene?

Det eksisterer kun én Shell Express, i Sandvika. Men i sommer kommer flere i Oslo, Akershus, Telemark og Østfold. Målet, i første omgang, er å åpne førti stasjoner. De fleste vil være tidligere Smart-stasjoner.

- Blir Shell Express en landsdekkende kjede?

- De førti første kommer sør for Trondheim - men vi vil se nordover etterhvert. Målet er en nasjonal kjede.

Åpningen av den første Shell-Express-stasjonen, ble feiret med en times Happy-Hour og gratis bensin til alle kunder den første timen. Allerede tidlig i går morges var køen lang.
Åpningen av den første Shell-Express-stasjonen, ble feiret med en times Happy-Hour og gratis bensin til alle kunder den første timen. Allerede tidlig i går morges var køen lang. Vis mer

Scroll ned for å lese resten av artikkelen.


Bli en varsler - du også

Vil du være med å oppdatere våre prislister? Du har ingen ting å tape - men alt å vinne. Hver måned gir vi bort et abonnement på Autofil til den bensinrapportøren som har meldt inn flest priser.

Du kan velge selv om du vil sende oss priser på SMS - eller på internett.

Vil du varsle Shell Express? E-postadressen er: lavestpris@shell.com.

Norske bensinfakta

I forbindelse med lanseringen har Shell spurt nordmenn om bensin - og pris. Visste du at...