Løftebrudd fra Telenor?

Telenor har tapt store markedsandeler i telefoni, og Tormod Hermansen har i pressen antydet at man nå må prise tjenestene mer agressivt.

Det startet forrige uke, da Telenor først satte ned prisen på samtaler fra stasjonær telefon til mobiltelefoner i Telenors eget nett. Rundt 70 prosent av alle mobiltelefoner er i Telenors nett, så dette berørte de fleste Telenorabonnenter.

Senere i uken svarte Tele2, som har garantert at de alltid skal være billigere enn Telenor, med ytterligere priskutt. Sannelig var ikke den trege statsgiganten Telenor våken nok til senere i uken å klare en prissenkning til!

Vi har nå oppdatert vår Telefonkalkulator med de nye prisene. Kalkulatoren finner du her.

Ingen av dem er billigst

Priskutten forrige uke førte til at det nå koster 1,45 kroner pr. minutt både for Telenors og Tele2s fasttelefoniabonnenter å ringe til mobitelefoner i Telenors nett. Men Telenor er mye dyrere til mobiltelefoner i Netcoms nett. Tele2 holder samme pris til mobiltelefoner i de to nett.

Men ingen av dem er billigst. Tele1Europe, som selger sine abonnementer via Coshopper, er billigere enn begge. Det er også de to miniteleverkene Privatel og Teleman.

Det later derfor til at informasjonssjef Ole Tom Nodeland slettes ikke har dekning for sin uttalelse i pressemeldingen fra Telenor:

I går lanserte vi et prisløfte til våre kunder, hvor vil lover å alltid ha de laveste prisene fra hjemmetelefonen til Telenor Mobils abonnenter. Dette løftet akter vi å holde.

Da gleder vi oss til nye priskutt, Nodeland. Selv ikke når man regner inn rabattprogrammet Familie & Venner mobil er Telenor billigere enn Tele1Eruope. Og Famile&Venner-programmene lønner seg jo ikke nødvendigvis. Har man få samtaler til mobiltelefonen, kan det bli dyrere å ha Familie & Venner Mobil enne det er ikke å ha det.

Prisendringene gjelder fra 1. juni for Tele2 og fra 15. juni for Telenor.

Fem minutter til Telenor
Tele1Europe6,19
Teleman7,64
Privatel7,64
Tele27,70
Telenor7,70
UPC7,90
Enitel7,95
Netcom8,20
En fem minutters samtale fra fastnett til Telenor mobil, uten noen rabatter.
Fem rabattminutter til Telenor
LeverandørRabattprogramPris
Tele1Europe 6,19
EnitelEnitel TeleBonus6,76
UPC"Ti på ti"7,11
Telenor"F&V Mobil"7,12
Teleman 7,64
Privatel 7,65
Tele2 7,70
Netcom 8,20
En fem minutters samtale fra fastnett til Telenor mobil, med alle mulige rabattprogrammer. Alle rabattprogrammene har en kostnad, og det er ikke gitt at det lønner seg å benytte dem.