Livetest: CD'er fra utlandet

En gang for alle: Nettbutikker i Storbritannia og USA er imponerende gode. Vår test viser at noen også er direkte dårlige.

[Ugjyldig objekt (NAV23608)]

Småpakker fra utlandet ble unntatt for toll og moms 1. mars. Betingelsen er at pakken ikke koster mer enn 200 kroner inkludert moms.

Dette er en gudsgave for musikkelskere over det ganske land. Nå kan vi endelig nyte godt av det overveldende utvalget der ute.

Jeg vil se hvordan det gikk i testen

Kriteriene

Vi har tidligere vist at de utenlandske nettbutikkene, til tross for valutakurs og fraktkostnader, matcher prisene i norske platebutikker. Singler og LP-plater er til og med mye billigere i utlandet.

Tegning: Anne Angelshaug.
Tegning: Anne Angelshaug. Vis mer

Nå bestilte vi musikk fra seks nettbutikker i Storbritannia og USA. Vi så på:

 • Leveringstid
 • Pris
 • Returrett
 • Moms
 • Kommunikasjon

  Bestillingene

  Fra alle nettbutikkene bestilte vi:

 • 1: En listepop-CD: Destiny's Childs 'Survivor' (2001).
 • 2: En eldre og smalere single: Radioheads 'High and Dry' (1995).
 • 3: Ulike kupp der vi fant noen. Noe av poenget med å handle i utlandet er å finne ting man ikke får tak i hjemme.

  Prisene i Norge

  Destiny's Child-plata koster rundt 150 kroner hos Platekompaniet nå, mens Radiohead-singelen koster rundt 60 kroner - dersom du får tak i den. Totalprisen blir minimum 210 kroner.

  På nettet her på berget er det dyrere. www.zailor.no skal ha 159 kroner inkludert frakt for 'Survivor'. www.akersmic.no forlanger hele 214 kroner for den samme plata.

  Ingen av disse nettbutikkene har Radiohead-singelen.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  30 dager

  Vi forventet at nettbutikkene i utlandet ga oss bedre tilbud enn dette. Forventningsfulle bestemte vi oss for å gi dem 30 dager på jobben.

  Vi bestilte både CD'er, CD-singler, LP-plater og vinylsingler, og betalte med kredittkort. Allerede etter få dager ramlet de første flate pakkene ned i postkassen vår.

  Vis meg hvordan det gikk